Na bývalém letišti se dokončují tři továrny, v příštím roce má vzniknout tři sta nových pracovních míst

Veronika Salášková 2011-09-25 00:00:00

Žatec, Triangle – Tři noví investoři v současné době staví své haly v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Výrobu chtějí rozběhnout už v příštím roce, během kterého plánují zaměstnat přibližně 300 lidí. Jejich počty se s dalším rozvojem závodů budou navyšovat. Společnost Johnson Controls, která pochází z USA, zde bude vyrábět přístrojové desky do aut, plastové části a vnitřní výplně dveří.

„Žatec jsme si vybrali, abychom byli blízko zákazníkům. Má výhodnou polohu. Blízko je odsud jak do Lipska, tak ke klíčovým zákazníkům jako jsou Toyota, Škoda a Peugeot,“ sdělil Wolfgang Engelhardt, ředitel divize Automotive Experience Johnson Controls. Výhodnou pozici si pochvalovala i Lenka Čížová, ředitelka závodu. „V červenci příštího roku by se měla rozběhnout výroba. Na začátku bude mít závod 40 zaměstnanců, ale s nárůstem výroby počítáme, že jich bude 200.“
Další firmou, jež zde staví halu, je společnost Gestamp Louny, která se zabývá výrobou tuhých profilovaných částí karoserie aut, ale zaměřuje se také na redukci váhy a zároveň na zvyšování bezpečnosti a výzkum a vývoj produktů a procesů. Výstavba budovy by měla být hotová do konce února příštího roku, pravděpodobně však bude dokončena již v lednu. Vzápětí by se zde měla rozběhnout výroba. „Do konce tohoto roku proběhne nábor prvních třiceti zaměstnanců, v příštím roce bude přijato dalších 150. Počítáme ale, že se jejich počet v dalších letech zvýší,“ sdělil David Kyncl z personálního oddělení firmy. Uplatnění zde najdou především technické pozice.
Třetím investorem je společnost Solar Turbines, jež v Triangle buduje opravárenské centrum pro generální opravy plynových turbín, které vyrábí. V závodě v Žatci budou přepracované turbíny rozebrány, součástky projdou inspekcí, čištěním, renovací a následně budou použity na opětovné sestavení turbín. „Do konce příštího roku se počítá s 98 zaměstnanci. Do roku 2020 by jich závod měl mít 450,“ sdělil Kevin Willkinson, finanční ředitel Solar Turbines.
Průmyslová zóna Triangle se nachází v Ústeckém kraji mezi městy Louny, Most, Žatec a Chomutov a je jednou z pěti strategických průmyslových zón v České republice. Celková rozloha zóny je 328 ha, z čehož je více než 300 ha momentálně k dispozici pro výstavbu velkých a středních investičních projektů, především v oblasti výroby, technologických center, výzkumu a vývoje. Kraj podle slov hejtmanky Jany Vaňhové a jejího náměstka Arno Fišera jedná s dalšími investory.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video