Tragédie na Doupově: Myslivec tam zemřel po střelném zranění

Redakce 2016-09-29 09:57:00

Podbořanský Rohozec (red) K tragédii došlo v noci z neděle na pondělí ve vojenském prostoru Hradiště u Podbořanského Rohozce. Na následky střelného zranění tam zemřel myslivec.

S transportem vážně zraněného myslivce pomáhali v noci z neděle na pondělí hasiči z karlovarské stanice, kteří o události v pondělí 26. 9. ráno informovali.
Událost se stala ve vojenském prostoru Hradiště u Podbořanského Rohozce. Myslivec tam utrpěl střelné zranění v nepřístupném terénu, kam nebylo možné se dostat s žádnou záchranářskou technikou. Na místo tak vyjeli i karlovarští hasiči s terénní čtyřkolkou.
Muže, který zranění na místě podlehl, s použitím čtyřkolky odvezli z lesa na přístupovou cestu. Co přesně se v lese v noci stalo, vyšetřuje policie.
„Dva myslivci, otec a syn, dohledávali postřelený kus spárkaté zvěře, přičemž došlo ke střelnému poranění staršího muže, který zranění na místě podlehl," upřesnila mluvčí policie Kateřina Böhmová. Událostí se zabývají kriminalisté z Karlových Varů. Věc je kvalifikována jako podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. „Okolnosti střelby jsou předmětem dalšího prověřování. Za usmrcení z nedbalosti může soud uložit trest odnětí svobody na 1 rok až 6 let,“ dodala policejní mluvčí.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video