Skupina zlodějů a násilníků je ve vazbě

Lucie Steklá 2016-10-01 01:12:00

Louny – Výtečníky, kteří se po několik měsíců vykrádali prodejny smíšeného zboží v okrese, dopadli policisté. Násilné a majetkové trestné činnosti se dopouštěla skupina čtyř mladíků z Lounska. Kriminalitu páchala od května tohoto roku, většinou ve dvojici. Právě koncem května se dva muži (94. a 85. ročník) z této skupiny vloupali do prodejny smíšeného zboží v Hřivicích. Odcizili různé věci a poškodili zařízení prodejny, čímž způsobili škodu přesahující sto tisíc korun. V polovině srpna se druhá dvojice (98. a 95. ročník) vloupala do rodinného domu v Lounech. „Přisvojila si finanční hotovost, elektroniku, šperky a další věci. V tomto případě byla škoda odhadnuta deset tisíc,” přiblížila trestnou činnost pachatelů.

Poslední případ se týká násilné kriminality. Trestný čin loupeže mají na svědomí dva muži, tentokrát po jednom z každé předchozí dvojice (95. a 94. ročník). „V první polovině září oloupili na Marxově náměstí v Postoloprtech staršího muže. Přistoupili k němu a začali se přetahovat o igelitovou tašku, kterou měl poškozený při sobě. Když upadl na zem, tašky se zmocnili a z místa utekli,” dodala policejní mluvčí.  Poškozenému, kromě lehčí újmy na zdraví, způsobili škodu za bezmála dva tisíce korun.  Komisař služby kriminální policie a vyšetřování všechny čtyři muže, z nichž má většina již za sebou pestrou trestní minulost, obvinil a kromě jednoho z nich (98. ročník) se již všichni nacházejí ve vazbě.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video