Dobroměřice zažily rozmanité posvícení

Jarka Cibulková 2011-09-27 00:03:00

Dobroměřice – O uplynulém víkendu oslavily Dobroměřice posvícení. V sobotu se program odehrával na letišti RC Modelář a v hasičské zbrojnici, v neděli se pak v kostele sv. Matouše uskutečnila mše, kterou sloužil děkan P. Werner Horák. Slunečné počasí se krásně doplňovalo se skvěle připraveným programem modelářů, sokolů, hasičů, fotbalistů a Obecního úřadu v Dobroměřicích. Děti měly připraveno několik soutěží – skládání puzzle, u kterého se zapotily i některé maminky, chůze na chůdách, házení kroužků na kolík ad.

Kolem poledního vypukla i soutěž létajících draků. Závodníků se sešly skoro čtyři desítky. Sice vítr moc nefoukal, aby byli i tací, kteří draka dokázali ve vzduchu udržet i přes tři minuty. Karel Sláma, který uspořádal minulý týden soutěž draků v Lounech na Mělcích, si sobotní účast nemohl vynachválit. Velkým zpestřením byl přílet rogala z Rané, které dětem sházelo bonbóny, a děti se na zemi v něm poté mohly vyfotografovat. Pořádáme akce vždy dvakrát do roka, na jaře a na podzim, letos nám ale přeje počasí, loni celý den o drakiádu pršelo, vítr sice moc nefouká, ale dětem to na radosti neubírá,“ shrnul povedenou akci Libor Sláma, jednatel RC modelář Dobroměřice. Program posvícení byl ještě doplněn ukázkami malých fotbalistů, lounské záchranky, modelářů, hasičů z Dobroměřic a pejsků.
Rodiče si mohli dát něco na zub a opéct svým výrostkům buřta, večer se pak program přesunul do hasičské zbrojnice, kde proběhla pouťová zábava.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video