Otevření obchvatu se blíží

Veronika Salášková 2016-11-01 09:54:00

Žatecko – Stavba obchvatu Velemyšlevse jde do finále. V současné době probíhají práce na stavbě protihlukových stěn. Nový obchvat by měl být zprovozněn již 22. listopadu.

Na tahu mezi Plzní a Mostem – silnici I/27, která prochází také částí Žatecka a samotným Žatcem vzniká nový obchvat, který má přinést klid obyvatelům Velemyšlevsi. Obchvat měří 2623 metrů, jeho součástí je most přes hluboké údolí, který měří 538 metrů. Řidiči by ho měli začít využívat za necelý měsíc. Podle mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Niny Ledvinové se s uvedení stavby do provozu počítá na 22. listopadu v odpoledních hodinách. Podle jejích slov se už práce na obchvatu chýlí ke konci, nyní probíhá montáž protihlukových stěn. Doprava již byla dokonce svedena na části nové silnice.
V plánu je také stavba obchvatu další obce Žatecka – Žiželic. Ten by se mohl podle dosavadních plánů Ředitelství silnic a dálnic začít stavět nejdříve ve druhé polo-vině roku 2018. Pokud se tak stane, dokončen by mohl být v první polovině roku 2020. I zde by musel vzniknout most, který by překlenul údolí potoka Hutná.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video