Úvod   /   Zprávy   /   Radost u nich zastavovat

Radost u nich zastavovat

Jan Vnouček 2011-09-29 00:18:00

Bílenec, Kryry – Dvě nové čekárny přibyly během léta u autobusových zastávek. V Bílenci  ji vybudovali jí tam svépomocí pracovníci obce Petrohrad. Sami vydláždili základovou desku a vyzdili podezdívku z KB tvarovek. Dřevěný přístřešek, včetně šindelové střechy, vyrobil kryrský tesař Karel Schediwy.  „Odsouhlasi jsme, že se s náklady vejdeme do 50 tisíc Kč a to se podařilo,“ uvedla Jitka Dondová. Vlastními silami se do kultivace stání hromadné dopravy pustili i v Kryrech. Nedávno bylo vydlážděno. Osazeno lavičkami a celkově zkrášleno. Poté město přistoupilo ještě ke stavbě přístřešku na protější straně, aby se čekající mohli schovat před deštěm. 

Na železný skelet přišly dřevěné palubky a po oplechování ještě kanadské šindele. „Na materiálu nás vyšla na 16 tisíc Kč, přitom prodejní ceny podobných čekáren se pohybují okolo 100 tisíc korun,“ usmíval se spokojeně starosta Miroslav Brda. Nyní se ještě iuvažuje o malé stříšce nad jednou lavičkou přímo u autobusového nástupiště v opačném směru.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video