Úprava cest v Urnovém háji

Redakce 2011-09-30 00:00:00

Rakovník – Urnový háj je dílem předního tvůrce české moderny Františka Alberta Libry. Jeho výstavba započala v roce 1931 a slavnostně byl otevřen v roce 1932. Náhrobky jsou rozesety po poměrně strmých stráních a hlavní cesta hřbitovem končí pomníkem mistrům pěvcům bratřím Buriánům, též Librovým dílem. V minulých letech došlo v Urnovém háji k částečné opravě nestabilního plotu. V letošním roce by se mělo začít i s opravami cest dle zpracovaného projektu. Jde především o zpevnění a doplnění chodníčků, opravu resp. umístění nových vyrovnávacích schodišť a o drobné terénní úpravy, nezbytné pro zajištění stability svahů a cest. 

„V  první etapě bude řešena komunikace pro pěší podél východní hranice Urnového háje. Řešený úsek začíná u vstupu na pietní místo, vede podél oplocení ke Kolumbáriu a končí u památníků bratří Buriánů,“ uvedl tiskový mluvčí města Jan Polák.  V dalších etapách se předpokládá oprava cest ve východní části a následně i v západní části Urnového háje.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video