Aby nebyl z Podbořan další Šluknov

Jan Vnouček 2011-09-30 00:00:00

Podbořany – Kolik stojí klid ve městě? Podbořanskou radnici vyjde na 21 miliónů Kč. Tolik bude muset totiž zaplatit společnosti Rent Point KGS, aby na ni zpětně převedla ubytovnu Barborka a objekty v kasárnách, kam firma již umísťuje nebo se chystá umísťovat sociálně vyloučené občany. V ceně jsou i náklady na demolici kasárenských domů, které si jmenovaná firma vymínila  provést sama za částku 5 miliónů Kč bez DPH. Městští zastupitelé připravenou dohodu ale schválili jen se skřípěním zubů a vůbec ne jednohlasně. Nevadilo jim ani, že město bude muset vrátit Rent Pointu přes 15 miliónů Kč, protože ty městský úřad od firmy v roce 2007 dostal.

Problém měli s cenou demolice, která se jim zdála příliš vysoká. „Firma svou cenu podmiňuje tím, že do ubytoven již vložila nějaké finance a chce je zpět. Nechali jsme si udělat průzkum, za kolik by nám to jiné firmy zbourali, nejlevnější  byla 3,14 miliónu, nejdražší 6,8 miliónu, těch 5 miliónů je průměrná cena.“ uklidňoval je starosta Radek Reindl. Přesto některé volené zástupce nepřesvědčil. Namítali, že od Rent Pointu je to vydírání a geniální podnikatelský plán, jak za pár let vydělat několik miliónů. „Všechna řešení jsou špatná, ale za chyby se holt platí. Zamezíme vzniku sociálně vyloučené lokalitě a získáme klidné parcely pro výstavbu rodinných domů. Nechceme přece, aby se tu dělo, to co na severu,“ hledal klady starosta. Město ubytovny převezme pouze bez jejich obyvatel.  „Nestane se ale, že budou jenom přemístěny jinam do města?“ ptal se zastupitel Petr Ráliš, který narážel na fakt, že firmě patří ve městě i Hotel Slunce. Tuto otázku mu ovšem nikdo z přítomných kompetentně zodpovědět nemohl.
V souvislosti s tímto usnesením podbořanské zastupitelstvo odsouhlasilo záměr prodeje pozemků pod zdemolovanými ubytovnami v kasárnách konkrétnímu kupci za 100 Kč / m2. Ten se ve smlouvě zaváže, že do 6 let na parcelách zkolauduje rodinné domy.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video