Auto srazilo školáka: pozor. Pravidlo absolutní přednosti chodce na přechodech je mylné!

Lucie Steklá 2016-11-26 00:46:00

Louny – Během několika málo dní vyjížděli lounští policisté již ke třetí nehodě chodce s motorovým vozidlem. Naštěstí žádná nestála lidský život, ale není výjimkou, když chodec utrpí při těchto nehodách vážná zranění. „Všechny tyto nehody se odehrály na přechodech pro chodce a nyní bude předmětem šetření právě to, kdo byl viník. Pravidlo absolutní přednosti pro chodce na přechodech je totiž mylné!“ upozorňuje Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

K nehodě chodce s vozidlem došlo minulé pondělí krátce po 13. hodině na křižovatce ulic Husova a Českých Bratří v Lounech. Na přechod pro chodce vběhl náhle nezletilý školák před přijíždějící automobil. „Chlapec narazil do boku vozidla, jehož řidič již nestačil pro krátkou vzdálenost vůz zastavit. Sanitkou byl převezen na vyšetření do nemocnice. Dechová zkouška u řidiče byla negativní,“ uvedla k případu mluvčí. Policisté opakovaně nabádají všechny účastníky v silničním provozu, buďte opatrní! Ke srážce chodkyně s autem došlo minulý týden v lounské Poděbradově ulici, v Žatci auto porazilo mladou dívku.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video