Žádné peníze nám maminku zpátky nevrátí

Jarka Cibulková 2016-11-30 13:54:00

Louny – Výslechem osmi poškozených začalo další líčení před Okresním soudem v Lounech s obžalovaným gynekologem z Podbořanska. Státní zástupce ho viní ze zanedbání péče a padělání zdravotní dokumentace. Poškozené ženě (42) na časté gynekologické problémy předepisoval bylinné koupele a neprováděl potřebná vyšetření. Lékař (62) se brání tím, že poškozená vyšetření odmítala. Znalci ale přišli na to, že lékař ve zdravotní dokumentaci padělal podpisy sestry a ručně dopisoval potřebná vyšetření.

Při minulé hlavní líčením se původně na listopad pomalu počítalo se závěrečnými návrhy, ale nastalo další dokazování. „V mezidobí jsme měli školení soudců a krajský soud nám nařídil, abychom vyslechli všechny poškozené ohledně náhrady škody již u prvoinstančního soudu,“ seznámila s novinkami soudkyně Blanka Šišová. Postupně pak do soudní síně zvala osm členů rodiny zemřelé pacientky. Po čtyřech letech si opět museli připomenout tragický okamžik, kdy jim zemřela manželka, maminka, sestra a dcera. Všichni příbuzní před soudem nestačili zakrýt žal a brečeli.
Osm poškozených požaduje po obžalovaném lékaři náhradu škody jak za úmrtí rodinného příslušníka, tak za ochranu osobních práv. Tři dcery, manžel, matka a otec zesnulé pacientky se připojili každý s částkou 540 tisíc korun, dvě sestry poté s částkou každá 375 tisíc korun. Všichni se ale shodli na tom, že žádná částka nenahradí život poškozené.
„Léčit rakovinu koupelemi a bylinkami, asi něco není v pořádku. Svému gynekologovi věřila, jinak by ho změnila. Život je jenom jeden a ten si musíte chránit,“ vypovídala před lounským soudem sestra. Otec poškozené se o smrtelné nemoci své dcery dozvěděl půl roku před její smrtí. „Doktor je od toho aby pomáhal, ne aby ji dostal do hrobu,“ rozzlobil se.
Tři dcery poškozené se shodly na tom, že otec byl ten, který mamince nejvíce pomáhal. „Matka na otci hrozně visela, v roce 2008 to byl on, ve kterého měla velkou důvěru, než šla na operaci,“ vypověděla studentka vysoké školy. Otec podporuje obě dcery i v současné době, třetí má již svoji rodinu.
Jednání je odročeno na leden, konečně by mohly zaznít závěrečné návrhy. Okresní soud v Lounech se tímto složitým případem zabývá již přes rok.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video