Kraj podporuje stoupající zájem dětí o práci dobrovolných hasičů

Redakce 2017-02-11 00:56:00

Ústecký kraj (zr) Představitelé Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (SH ČMS) se ve čtvrtek 2. února setkali s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem. Poděkovali za podporu, kterou kraj soustavně věnuje jednotkám sboru dobrovolným hasičům obcí (JSDHO) a informovali hejtmana o aktivitách, které chystají v letošním roce.

„Vážím si práce dobrovolných hasičů, a to nejen za jejich součinnost s profesionálními hasiči, ale i pro nezastupitelné místo a činnost sborů v životě obcí,“ ocenil práci sdružení hasičů hejtman Oldřich Bubeníček. Letos má Ústecký kraj pro dary jednotkám sborů dobrovolných hasičů a pro SH ČMS vyčleněnu částku 11 milionů korun.
„V rámci Ústeckého kraje zaznamenáváme stále rostoucí zájem dětí a mládeže o zapojení do jednotek dobrovolných hasičů. Pořádáme pro hasičský dorost také hodně akcí a soutěží a využíváme k tomu i finanční podporu kraje. Kraj pečuje o obnovu vybavení sborů technikou a dělá to systematicky,“ uvedl krajský starosta SH ČMS Jiří Henc z Koštic.
Starosta SH ČMS Karel Richter z pražské centrály informoval o sdružení v rámci celé republiky. Ve sborech, kterých je 7 700, je zapojeno více než 372 tisíc členů, z toho je téměř 70 tisíc dětí. Je potěšitelné, že v posledních letech narůstá členská základna dobrovolných hasičů.
Vedle tradičních hasičských soutěží jako je Stimax Cup a Tohatsu Cup budou největší letošní událostí Hasičské slavnosti v Litoměřicích, které jsou zařazeny do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje. Litoměřickým hasičským slavnostem, které se uskuteční v červnu, bude předcházet několikadenní propagační jízda historických hasičských vozidel celým Ústeckým krajem.
Při jednání u hejtmana Oldřicha Bubeníčka doprovázel starostu SH ČMS Karla Richtera jeho 1. náměstek Lubomír Janeba, krajského starostu Jiřího Hence pak jeho 1. náměstek Herbert Barták.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video