Puškinův památník dovezl tři zástupce na národní přehlídku

Jarka Cibulková 2017-04-22 00:18:00

Louny, Litoměřice – Dvaatřicet vystoupení hostilo minulý týden krajské kolo festivalu Ars Poetica – Puškinův památník v Litoměřicích. Tam postoupili i všichni účinkující z přehlídky okresní, která se uskutečnila koncem března v Základní umělecké škole v Lounech. Soutěžící se představili v uměleckém přednesu ruské poezie, prózy a s písničkami.

První vystoupil kolektiv z lounské ZŠ a MŠ kpt. O. Jaroše ve složení Martin Švýcar, Jan Kiš a Samuel Petrlík. Ze Základní školy Písečná z Chomutova přijeli okresní kolo Puškinova památníku podpořit žáci se scénkou Lesní akademie, s písní s doprovodem na klavír a s Písní krokodýla Geni. Kolektiv ze Základní školy Postoloprty se z Loun omluvil, ale později vystoupil na krajském kole s dramatizací básně pod vedením Oksany Kaplanové. Gymnázium Žatec se přehlídky zúčastnilo se dvěma vystoupeními. Nejprve se představil kolektiv s nastudovanou ruskou národní pohádkou Carevna ljaguška a poté zarecitovala Eliška Florianová. Obě vystoupení se studenty žateckého gymnázia nacvičila profesorka Mária Zajícová. Pavel Kotek ze Základní školy Školní v Lounech s žáky secvičil mluvenou scénku Příhody slunečních zajíčků. Masha Mosyichuk předvedla krásnou báseň Zvučat vystrely pod vedením učitelky Aleny Gajdošíkové ze ZŠ a MŠ kpt. O. Jaroše a celé okresní kolo přehlídky v ruském jazyce zakončil nesoutěžní výstup školního pěveckého sboru Hlásek z Písečné v Chomutově.
Na třetím místě krajského kola se 4. dubna umístil kolektiv ZŠ a MŠ kpt. O. Jaroše v Lounech se scénkou Telefon, na druhém místě žáci ze Základní školy Školní v Lounech.
Do národního kola Puškinova památníku, které hostí 6. června Praha, postupují z našeho okresu nakonec tři vystoupení. Ze Žatce to jsou obě scénky gymnázia jak národní pohádka, tak i sólová recitace Elišky Floriánové. Poslední postupujícím je Masha Mosyichuk ze ZŠ a MŠ kpt. O. Jaroše. Gratulujeme!

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video