Tvoření ve Šťastné stodole

Redakce 2017-04-30 00:20:00

Kolouchův dvůr a Farma Šťastný v Radíčevsi připravily v tomto roce již druhé tvoření pro ženy. První, valentýnské, proběhlo v únoru v krásných prostorách renesanční sladovny v Žatci. Druhé, velikonoční, 8. dubna v Radíčevsi ve Šťastné stodole. Na akci dorazilo 19 žen a 25 dětí z okolí Žatce a z Podbořan.  Ženy tvořily pod vedením Jany Kaňovské a certifikované floristky Jitky Barborkové vítací věnec a jarní zdobený košík z cibulovin. Tvoření se mohly nerušeně věnovat, neboť i o jejich děti bylo dobře postaráno. Ty zahájily akci prohlídkou farmy a ochutnávkou místních domácích sýrů, které jsou specialitou a srdeční záležitostí paní Šťastné. Potěšily se s letošními mláďaty, kůzlaty, jehňaty, králíčky i telaty a poté se vydaly na lov čokoládových zajíčků, ukrytých v areálu Kolouchova dvora. Dále bylo pro děti připraveno velikonoční tvoření. Zdobily předpěstované osení a vyráběly dekorace. Součástí jejich programu byla i jízda na koni. Celá akce v Radíčevsi probíhala ve velmi milé a přátelské atmosféře.

Tým organizátorek se však ještě ten den přesunul se Šťastnou stodolou do Března u Chomutova, kam je pozvala majitelka Jezdecké stáje Březno u Chomutova Denisa Roušarová. V místním sklípku pokračovalo tvoření velikonočních věnců. Další akcí spolku bude v sobotu 13. května od 9 hodin Férová snídaně. Všechny tímto srdečně zveme do Radíčevse, s sebou vše potřebné pro piknik na Zemi. Všem zúčastněným a všem budoucím účastníkům děkujeme za přízeň a těšíme se na další společná setkání. Za organizátory Drahomíra Kolouchová, Kolouchův dvůr.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video