Cyklostezka Ohře má být druhou největší v Ústeckém kraji

Veronika Salášková 2011-05-18 00:02:00

Žatec – Město Žatec se připravuje na nadcházející jednání s majiteli pozemků, přes které má vést plánovaná cyklostezka Ohře, která je jednou ze čtyř cyklostezek v Ústeckém kraji. Měla by se stát druhou nejvýznamnější hned po té Labské.

S vlastníky pozemků, přes něž trasa povede, bude muset město uzavřít smlouvy o jejich budoucím prodeji či věcném břemenu. Zpočátku se chce zaměřit na úsek mezi Nechranickou přehradou a Žatcem, na který je i dobré napojení už existujících cyklostezek mezi Kadaní a Kláštercem nad Ohří. Teprve po jednání s majiteli pozemků může být podána dokumentace ke stavebnímu povolení. Město se ji bude snažit vyhotovit co nejdříve, aby tento úsek trasy mohl být zařazen do první etapy výstavby cyklostezky, která by měla začít příští rok v březnu.
„Pozemky by zaplatilo město a Ústecký kraj by financoval vybudování cyklostezky. Po realizaci by ji město dostalo do správy,“ přiblížil zástupce starostky Jan Novotný, jak zřejmě podnik proběhne.
Město se chce nejprve soustředit na část mezi Žatcem a Stroupčí, kde jsou největší problémy s terénem. „Uvažujeme, že by město možná tuto část trasy realizovalo z vlastních financí,“dodal Novotný.
Nejprve ovšem musí i tady proběhnout jednání s majiteli pozemků a zpracování dokumentace. Pokud by se tento úsek vedení města nakonec rozhodlo přece jen realizovat na vlastní náklady, stavba by začala nejdříve na podzim příštího roku.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video