Senioři se učili, jak se bránit podvodníkům

Veronika Salášková 2011-10-12 00:00:00

Žatec – Přednáška zaměřená na prevenci kriminality namířené vůči seniorům se konala 6. října na ZŠ praktické, speciální a logopedické v Lidické ulici. Hlavní slovo měl poručík Tomáš Krupička, který seniory varoval mimo jiné před podomními prodejci, falešnými zaměstnanci energetických podniků, falešnými policisty. Nabádal je k velké opatrnosti – zamykání vchodových a bytových dveří, k pořízení si a používání panoramatického kukátka a řetízku na dveře. Rozdal příchozím dárky  - brožury věnující se danému tématu a kapesní alarm. 

Senioři se živě zajímali o dané téma a diskutovali s poručíkem Krupičkou a také s Jaroslavou Panskou z občanského sdružení Roztančená kolečka. Po hodině a půl přednášky zodpovídala otázky na daná témata Jaroslava Panská. Vedoucí sociálního odboru žatecké radnice Petr Antoni pak promluvil o sociálních dávkách a pozval seniory na úřad, kde se jim buď on, nebo některá z pracovnic bude individuálně věnovat a zjistí jim, zda nemají nárok na některou z dávek. Přednášky se zúčastnila také starostka Žatce Zdeňka Hamousová. Pokračování přednášky s poručíkem Krupičkou je naplánováno na konec listopadu, kdy se budou moci dozvědět další zajímavé a důležité informace.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video