Psí spřežení uháněla jako na Klondiku

Jan Vnouček 2011-10-14 00:06:00

Vroutek – Chyběl jenom Bílý tesák. Ale možná ne, protože poznat ho mezi stovkami natěšených tažných psů  byl nadlidský úkol. Tak vypadal sobotní Vroutecký sprint neboli 3. ročník závodů psích spřežení, který se konal u vroutecké vodárny. Za studeného a větrného počasí se na  5 300 m dlouhou trať  vydalo ve 13  soutěžních kategoriích sto soutěžních čísel z celé republiky. Startující byli rozděleni na individuální a vícečlenná psí spřežení. Za samotnými psy jejich páníčci běželi, jeli na kole nebo na koloběžce. 

Tažné smečky byly rozděleny na základě počtu psů a plemen. Děti měly trať odstupňovanou podle věku a nakonec se za svými čtyřnohými tahouny rozeběhlo třiadvacet malých účastníků. Nejmladšímu bylo 2 a půl roku.
Nad uštěkaným závodním polem bděla ředitelka závodu Blanka Svobodová z Vroutku. Ukočírovat tolik lidí jí dávalo zabrat. „Je docela složité sladit přání všech,“ usmívala se statečně. Pro své povinnosti nemohla ani prohnat páreček svých českých horských psů a prestižní úkol svěřila svému manželovi Jaroslavovi. Ćas, aby fandila svým malým vnukům Vašíkovi a Honzíkovi, si ale udělala. Podbořansko dále zastupovali Jana a Václav Zetkovi z Petrohradu, podbořanský Roman Habásko, Monika Krohová ze Soběchleb a lubenecká Karolína Hadačová.
Vroutecký sprint je součástí tří podzimních závodů o Krušnohorský pohár. Finálová soutěž se jede tento víkend v Horách u Karlových Varů.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video