Zahraniční stáž v rámci EU

Redakce 2017-07-01 00:33:00

Zahraniční stáže v Portugalsku ve městě Barcelos se ve dnech 20 května až třetího června zúčastnilo osm žáků soukromé obchodní akademie a devět žáků Střední průmyslové školy elektrotechnické a ZDVPP Žatec. Zahraničních stáž byla hrazena z dotačního programu Erasmus + v praxi, který je v České republice řízen Domem zahraniční spolupráce. Finanční spoluúčast poskytly i obě žatecké školy.

Žáci obchodní akademie v rámci stáže pracovali ve firmách zabývajících se propagační grafikou a reklamou. Žáci elektrotechnické průmyslové školy pracovali ve firmách, které se specializují na elektrotechniku.
Ve volném čase se kromě zdokonalování se v cizích jazycích rovněž věnovali mezinárodnímu přátelství a tím získali i spoustu zahraničních kontaktů. Při pobytu je čekaly i velmi zajímavé výlety, a to například do měst Porto, Braga, Guimaraes, Viana do Castelo a Ponte de Lima. Samozřejmostí byl pobyt a koupání v Atlantickém oceánu.
„Žákům se zahraniční praxe velmi líbila, byla pro ně neskutečně přínosná a většina z nich by se v budoucnu ráda do Portugalska opět vrátila,“ shrnul Petr Vajda, zástupce ředitelky SOA a SPŠE Žatec.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video