Glosa Pavla Macáka: Už se šušká

Pavel Macák 2011-10-16 00:00:00

Nedávno muselo být zrušeno výběrové řízení na dodavatele právních služeb pro město Louny. Zájem o tuto velice lukrativní záležitost byla ze strany advokátních kanceláří přinejmenším obrovská, protože žádost o zadávací podmínky zaslalo na město přes sedmdesát advokátů. On je to opravdu velký džob, když zvážíme, že vítěz bude měsíčně pobírat paušál asi kolem padesáti tisíc a navíc bude dostávat procenta z vyhraných soudních sporů.

Suma sumárum ročně si přijde na, odhadem, dva milionky. Pak se nedivte, že zájem je značný. Výběrové řízení se zadávacími podmínkami, které mělo být ukončeno v říjnu, ovšem napadli dva zájemci kvůli jakýmsi chybám a tak se vše vrátilo na začátek. Jak jsme se informovali, nové zadávací podmínky jsou upraveny a připraveny ke schválení radou města. Zároveň se hledá firma, která by měla zajistit řádný průběh výběrového řízení. Pokud se najde, mělo by být to nové výběrové řízení vyhlášeno do konce října. Pak se bude znovu čekat, zda nějaký advokátský koumák zadávací podmínky nenapadne, a pokud se tak nestane a dá-li „bůh“, bude vybrán nový městský advokát, ale ještě to není jisté, protože se proti výběru může opět někdo ozvat a zase bude vše na začátku. Nastane stejný kolotoč a opět a znovu. Je fakt, že už dneska se šušká o jménu advokáta, který bude bezpečně tím šťastným. Tak schválně, jestli „advokátní mafie“ posadí na výsluní svého muže.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video