Hasiči lounskými ulicemi neprojedou

Lucie Steklá 2017-07-05 00:21:00

Louny (lus, kaj) Pokud bude potřeba dojet k nahlášené události, nemají hasiči v Lounech mnohdy kudy. Průjezdnost ulic je špatná. Na základě žádosti Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje proběhla kontrola průjezdnosti ulic v Lounech ve večerních hodinách pro případ, pokud by došlo k náhlé krizové situaci a nutnosti rychlého zásahu. Testování provedli v polovině června hasiči a další složky integrovaného záchranného systému.

Kontrola průjezdnosti probíhala mezi 20. a 22. hodinou. Průjezdnost testovaly především zásahové vozy hasičského záchranného sboru včetně vozu s teleskopickou plošinou, státní i městská policie.
Zkouška proběhla na sídlišti Čs. armády a v ulicích Karlova, Fr. Chlouby, Palackého, Tomanova, Přemyslovců, Petra Obrovce, Kosmonautů, Kpt. Nálepky a Na Valích.
„Děkujeme všem občanům za zúčastněný přístup ke zkoušce průjezdnosti. Bohužel musíme konstatovat, že průjezdnost pro hasičskou techniku nebyla ve všech úsecích testovací trasy zajištěna,“ uvedl k průběhu zkoušky průjezdnosti ulic starosta města Radovan Šabata.
Nejčastějšími příčinami neprůjezdnosti ulic byly zaparkované automobily v křižovatkách a na vodorovném dopravním značení. Protokol o této zkoušce bude nyní předán k projednání dopravní komisi a závěry předloženy radě města a následně předány bezpečnostní radě obce s rozšířenou působností. Tímto nezodpovědným chováním řidiči mohou způsobit, že se složky integrovaného záchranného systému nedostanou k mimořádné události včas.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video