Upoutávky na Žatecké noviny č. 27, které vycházejí v úterý 11. července 2017

Redakce 2017-07-10 12:11:00

Tři žatečtí studenti byli oceněni jako nejlepší Žatec (mch) Prestižní dokument o nadstandardní schopnosti držitele v daném řemeslném oboru a profesní odbornosti, a také o jeho vůli pracovat a rozvíjet se, to je Dobrý list komory, který každoročně předává Okresní hospodářská komora (OHK) vybraným absolventům středních odborných učilišť a škol. Letos bylo při slavnostním předávání na žatecké radnici oceněno osm nejlepších. Osm absolventů učilišť a středních škol bylo ve čtvrtek 29. června oceněno Dobrým listem komory. Komora tak poskytuje pozitivní signál a záruku pro budoucího zaměstnavatele o řemeslně-odborných schopnostech a předpokládané užitečnosti jeho držitele. Mezi oceněnými byli i tři studenti z žateckého Středního odborného učiliště a Střední odborné školy SČMSD, všichni se vyučili v oboru Kuchař-číšník se zaměřením na kuchaře. Pro svůj list si tak přišli David Maier a Růžena Šulcová, za Petra Brunu jej vyzvedla matka, protože již díky svým schopnostem získal zaměstnaní v Německu, kde si ho vyhlédl majitel jedné restaurace, ve které působil na praxi v rámci programu Erasmus+.

Mazánková: Byla jsem dehonestována, ti, kdo mě odvolali, by se měli omluvit
Drozd & Suchý: Exstarostka Mazánková obelhává lidi
KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ ® — Spor mezi bývalou starostkou Klášterce nad Ohří Kateřinou Mazánkovou, která je v současnosti vedoucí odboru rozvoje a majetku města v Žatci a současným vedením klášterecké radnice se rozhořel na posledním zasedání zastupitelstva města, které proběhlo ve čtvrtek 22. června. Exstarostka na zasedání v Klášterci nad Ohří vystoupila s příspěvkem, ze kterého vyplynulo, že zastupitelé ji rozhodnutím o odvolání z funkce neprávem pošpinili. Současné vedení města naopak tvrdí, že Mazánková se pokouší obelhat nejen zastupitele, ale především občany.

Zpomalovací práh i častější měření rychlosti
Žatec (tz, mch) Obyvatelé ulice Pod Střelnicí si již delší dobu stěžují na příliš rychle projíždějící automobily. Nespokojeni jsou i občané bydlící v okolí firmy HP Pelzer. Město Žatec se problémem rychlé jízdy zabývá průběžně, nyní se však ještě více zaměří na ulice Pod Střelnicí a Rooseveltovu.
Nyní je v ulici Pod Střelnicí rychlost omezená pouze dopravním značením, to však, jak se zdá, zdaleka nestačí. Lidé z této lokality si stěžují na rychle jedoucí auta hlavně po 22. hodině, kdy končí odpolední směna. Právě při průjezdu kolem „Liďáku“ řada řidičů přidává plyn. Dopravu v této ulici tak bude znovu zklidňovat zpomalovací práh u Lidového domu a měření rychlosti, které bude provádět dopravní policie ČR. „Ověřoval jsem opětovné umístění zpomalovacího prahu a bylo mi řečeno, že se bude vracet. V současné době se čeká na dodání,“ potvrdil ředitel žatecké městské policie Miroslav Solar a dodává: „Odeslal jsem na dopravní inspektorát Policie ČR v Lounech žádost o měření rychlosti v ulici Pod Střelnicí.“

Čundrcup hezká tradice mezi Žatcem a Místem
Místo (mch) I když letošní fotbalový Čundrcup nedopadl pro žatecké družstvo zrovna příznivě, vůbec to nevadilo. Všichni do Místa jezdí již několik let hlavně za zábavou a posedět s přáteli, jinak tomu nebylo ani poslední červnový víkend.

Páťáci se loučili jen neradi
Tuchořice (mch) Děti z tuchořické základní a mateřské školy předvedly zaplněnému sálu, jak jsou šikovné. Pro své rodiče, prarodiče a ostatní známé si připravily pásmo her, básniček a písniček.
Školní akademie vykouzlila úsměvy na tváři všech přítomných, kteří se v úterý 27. června přišli podívat do sálu místní hospody. Děti ze základní školy Tuchořice si pro ně samy vymyslely poučnou hru o zvířátkách, zazpívaly jim několik písniček a zatančily. Ty menší z mateřinky, kromě tance se svými kamarády školáky, předvedly publiku, jakou spoustu písniček a básniček znají. „Nacvičování akademie nás velmi bavilo, paní učitelka nechala tvorbu pohádky hlavně na nás,“ říkají shodně místní školáci Adam a Kačka, kteří ve hře vystupovali.

Sportovní hry se líbily všem, ke klientům z ústavů se přidali i školáci
Tuchořice (mch) Tradiční Sportovní hry Tuchořice 2017, které jsou místem pro setkání mentálně postižených, pořádal v zámeckém parku ve dnech 21. a 22. června tuchořický Domov „Bez Zámků“. Letošních her se účastnilo 10 družstev z Ústeckého a Středočeského kraje včetně dvou družstev pořádajícího Domova „Bez zámků“ a týmu místních školáků.

Sedmikráska se rozloučila se školním rokem
Mateřské centrum Sedmikráska se v červnu rozloučilo se školním rokem, a to hned třikrát. První akcí bylo pozvání hudebního divadla Hnedle vedle, které je hostem Sedmikrásky již poněkolikáté. Program připravený pro děti proběhl na hřišti zemědělské školy v Žatci. Dorazilo 260 dětí jak z Baby klubu Sedmikráska, tak i kamarádi ze žateckých mateřských školek, které Míša Hradcová pozvala. Přestože bylo opravdu parné dopoledne, dětičky si užily písniček, tancování i spršky na osvěžení. Druhou již známou akcí bylo „Rozloučení s kroužky“, které celý rok v rámci mateřského centra probíhaly. Opět se v příjemném prostředí zahrady zemědělské školy děti předvedly, co se naučily. Představil se sboreček, taneční kroužek, ukázky tvoření nebo známá pohádka „Bouda budka“ v podání malých herců z dramaťáčku. Nejvíce to ocenili rodiče, kteří byli úžasné publikum. Poslední večer Sedmikrásky byl věnován maminkám, a to velmi oblíbeným „Večerem pro ženy“. Tentokrát si nejen maminky v příjemné atmosféře odpočinuly, popovídaly, ale také vyrobily krásné lucerny pro letní večery.

Věznice v Drahonicích byla znovu otevřena, nyní je určena pro ženy
Drahonice (až) Areál věznice v Drahonicích u Lubence byl na začátku července znovu otevřen pro potřeby Vězeňské služby ČR. Novinkou je ale způsob využití: věznice bude sloužit k výkonu trestu pro odsouzené ženy.

Vojáci se připravují k certifikaci v Německu
Žatec (tz) Štábní nácvik 4. brigádního úkolového uskupení ze Žatce s cílem vytvořit operační plán pro operaci Vital Screen, se uskutečnil na konci července.  Jednalo se o část certifikačního cvičení, které se odehraje na podzim v Německu, kde bude mít štáb za úkol prokázat schopnost plánovat a vést operaci vysoké intenzity.

Zeměpisci z žateckého Gymnázia
V tomto školním roce na soutěžích uspěli
Ani 22. ročník vědomostní soutěže Eurorebus, která začíná každý školní rok koncem září a končí začátkem června, nebyl o nic méně úspěšný než v předešlých letech. V letošním školním roce se soutěže zúčastnily čtyři třídy žateckého gymnázia: tercie, kvarta, 2. ročník a septima.
Všechny třídy se probojovaly do krajského kola, které se konalo 22. dubna v Ústí nad Labem a zahrnovalo nejen Ústecký, ale i Liberecký kraj. Do celostátního finále pak postoupila kvarta a septima. Kvarta dokonce vybojovala v kraji 1. místo.

beach-v-zatci-nahledBeachvolejbalový turnaj se vydařil
Žatec – Již druhým rokem velci příznivci a hráči plážového volejbalu Patrik Koutník a Jakub Grežo uspořádali minulou sobotu na žateckém koupališti beachvolejbalový turnaj smíšených dvojic. Oproti loňsku, kdy bylo 14 týmů, se letos přihlásilo 20 dvojic! Hráči dorazili ze Žatce, Loun, Podbořan, Ústí nad Labem, Brna, Prahy i Chomutova.

Více informací a celé články najdete v tištěném vydání Žateckých novin

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video