Upoutávky na Lounský press č. 27, který vychází ve středu 12. července 2017

Redakce 2017-07-11 15:29:00

Plavecká hala je minulostí, plánuje se nová Louny (lus) Pokud stále někdo nevěřil, že lounský plavecký bazén čeká demolice, v těchto dnech již pochybovat nemůže. Z toho, co ještě na jaře loňského roku bylo funkčním plaveckým areálem, zbyla jen hromada suti a šrotu. Mezitím se pracuje na přípravě stavby nového plaveckého ba-zénu, který by mohl obyvatelům Loun a okolí začít sloužit v roce 2019.

Pokuta za pozdní uveřejnění smlouvy
Hřivice (lus) Pokutu dostala na začátku června obec Hřivice. Udělil ji Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v souvislosti se zadáním veřejné zakázky malého rozsahu na opravu kanalizace pod stavbou okružní křižovatky ve Hřivicích.

 

Výstava drobného zvířectva lákala návštěvníky
Smolnice (lus) Sto padesát králíků, jen o desítku méně holubů, 37 voliér se slepicemi, kachnami, husami a krocany. Všechna tato zvířata byla k vidění na tradiční výstavě drobného zvířectva ve Smolnici. Během pátečního odpoledne a celé soboty areálem výstavy prošly desítky lidí, chovatelé i rodiny s dětmi se jen tak podívat na domácí zvířata.

Videomapping rozhýbe knihovnu
Louny (ms) Vrcholem festivalu Kouzlo světla, který se uskuteční v pátek 14. července v Lounech, bude světová premiéra videomappingu. Unikátní zhruba osmiminutovou vizuální show CELLS připravili Pavel Mrkus a František Pecháček.

Věznice v Drahonicích je určena pro ženy
Drahonice (až) Areál věznice v Drahonicích u Lubence byl na začátku července znovu otevřen pro potřeby Vězeňské služby ČR. Novinkou je ale způsob využití: věznice bude sloužit k výkonu trestu pro odsouzené ženy. Kapacita je 194 odsouzených osob.

Cyklistická sezona začala: V Lounech si kolo půjčíte, uschováte i zaregistrujete
Louny (lus) Louny jsou dalším městem, kde je nově k dispozici půjčovna kol Českých drah. Město spolu s Rumburkem doplnilo už otevřené cyklopůjčovny ve stanicích Litoměřice město, Děčín hlavní nádraží, Lovosice a Ústí nad Labem hlavní nádraží. Půjčovny jsou otevřené po celou letní sezonu až do 31. října. Novou službu nabízí obyvatelům Loun, ale i blízkého okolí Městská policie Louny. Její vedení v květnu uzavřelo smlouvu s centrálním registrem jízdních kol – CEREK. Tento systém byl vytvořen jako prevence proti krádežím jízdních kol. Od konce loňského roku je cyklistům v Lounech k dispozici úschovna kol – Bikebox. Na čtyřiadvacet hodin si tam mohou lidé zdarma uschovat své kolo.

Boje o vedení Krušnohorské ligy se přesunou do Černčic
Touchovice, Ústecký kraj (caj, lus) Nové Dvory na Litoměřicku hostily poprvé další kolo soutěže v požárním sportu Krušno-horská liga. Všechny ale ten den znervózňoval vítr. Z našeho okresu se do soutěže za-psaly sbory dobrovolných hasičů z Jimlína, Zeměch, Slavětína, Touchovic, Cítolib a Obory. Zlaté medaile putovaly na Lounsko. Další kolo Krušnohorky proběhne 15. července od 13 hodin v Černčicích u Loun, držme našim zástupcům palce.

Napadený muž před útočníkem utekl skokem z okna ubytovny
Louny (pil) Vyhrožování i fyzické napadení na ubytovně v Lounech řešili policisté. Jeden z mužů skončil ve vazbě. Konflikt se týkal dvou mužů. Jeden z nich častoval dalšího vulgárními urážkami, pak je doplnil fyzickým napadením a měl mu vyhrožovat zabitím. Třicetiletý agresivní muž požadoval, ať se svlékne a vydá mu všechny věci.

Hasiči varují! Nejvíce požárů vzniká o prázdninách
Okres Louny (hzs, mch) Extrémní sucho a horko na začátku léta zaměstnalo hasiče z celé České republiky. K nejhorším dnům patřil čtvrtek 22. června, kdy počet požárů vzrostl téměř třikrát. Letní prázdniny jsou tradičně obdobím, kdy hasiči vyjíždějí k požárům nejčastěji. Jednotky požární ochrany zaznamenají navíc i nadprůměrný počet technických zásahů – zejména u dopravních nehod, úniků nebezpečných látek, ale i práce na vodě, otevírání uzavřených prostor, odstraňování překážek nebo likvidace nebezpečného hmyzu.

Na život po životě nevěřím, řekl spisovatel Michal Viewegh při svém autorském čtení v lounské kavárně
Nepíše „namazanej“, na život po životě nevěří a v příštím životě by nevěrný nebyl. Michal Viewegh, autor knih Báječná léta pod psa, Román pro ženy, Vybíjená a mnoha dalších, na začátku léta opět, již po několikáté, zavítal do Loun. Tentokrát byla místem pro posezení a popovídání lounská kavárna Moak. Jeho návštěvy jsme využili a krátce jsme ho vyzpovídali. „Tohle je jedno z těch TOP 5 míst na čtení. Ideální samozřejmě je, když posluchači mají i co pít, protože to je záruka, že se nebudou nudit,“ směje se Viewegh.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video