Světová tenisová jednička Karolína Plíšková z Loun

Lucie Steklá 2017-07-19 11:06:00

Louny – Propočty to prozradily již minulý týden, s potvrzením se muselo čekat do pondělí 17. července, kdy ženská tenisová asociace WTA vydala žebříček. Poprvé v historii mu vládne tenistka z České republiky, rodačka z Loun Karolína Plíšková. Česká hráčka sice ve Wimbledonu vypadla už ve druhém kole, přesto se posunula do čela žebříčku. Pomohlo jí vypadnutí Rumunky Simony Halepové, na níž má Plíšková nyní náskok 185 bodů.

„Dnešní den si budu rozhodně pamatovat. Přestože zrovna nejásám po vyhraném zápase přímo na kurtu, stala jsem se světovou jedničkou. A to pro mě znamená strašně moc. Vlastně si ani pořádně nedokážu uvědomit, čeho jsem dosáhla. Pracovala jsem opravdu tvrdě, stejně jako všichni lidé kolem mě. Díky všem, kteří mi věřili a vlastně i těm, kteří o mně pochybovali. Být světovou jedničkou je pro mě zároveň velká zodpovědnost, to si uvědomuju a můžu slíbit, že udělám maximum, abych v téhle roli nezklamala. Snad se to povede. Ještě jednou děkuji rodině, mému týmu a nejbližším kolem mě. Bez vás bych nebyla tam, kde jsem,“ vzkázala na svém facebookovém profilu světu K. Plíšková.
Podle svých slov nová nejlepší tenistka světa ví, že je stále co zlepšovat. Určitě nebude brát jako uspokojení to, že se posunula na tu jedničku. Navíc její soupeřky Halepová i Kerberová na ni mají jenom pár bodů. „Můžou mě lehce přeskočit. Budu záležet i na dalších turnajích. Chtěla bych tam co nejdéle zůstat,“ věří světová jednička z Loun. Nejlepší světové hráčky si po Wimbledonu dávají krátkou pauzu a zapojit se hodlají až do srpnového turnaje v Torontu. Minimálně do té doby by měla Plíšková v čele ženského tenisu setrvat, pak ji ale čeká obhajoba vítězství v Cincinnati.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video