V Petrohradě obnovili vaření piva

Alla Želinská 2017-08-10 14:34:00

Petrohrad (až) V letošním roce byla po padesáti letech obnovena výroba piva v obci Petrohrad. Minipivovar se nachází v areálu zemědělské společnosti Petrohradská, spol. s r.o. Jeho produkce bude sloužit pro testování dosavadních i nově šlechtěných odrůd žateckého chmele a dalších produktů určených k výrobě zlatého moku.

Varna z nerezové oceli je dvounádobová, skládá se z varného kotle o celkovém objemu 100 litrů a ze scezovací kádě o kapacitě 100 l. Chlazení mladiny probíhá přes jednostupňový deskový chladič s ledovou vodou vychlazenou v ležáckém sklepu. Spilka je otevřená, o objemu 2×100 litrů. Strojové chlazení, pro spilku a ležácké sudy, je vyřešeno dvoukomorovým chladicím boxem.
Výroba z minipivovaru nebude využívána pro komerční účely, ale je určena pouze pro potřeby testování a výzkumu společnosti TOP HOP spol. s r.o. a ověřování nových receptur várek piv.
Zahájení provozu minipivovaru proběhlo 17. července, za odborného dohledu sládka Jana Herverta z Chmelařského institutu v Žatci. „Uvařili jsme světlé pivo, spodně kvašené, ze světlého plzeňského sladu a dvou odrůd námi vypěstovaného chmele (Saaz special a Žatecký poloraný červeňák). Nyní probíhá kvašení ve vychlazeném sklepě. Těšíme se na výsledek,” uzavírá František Jelínek z Petrohradské společnosti s pivovarským „Dej bůh štěstí“.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video