Upoutávka na Press č. 32, který vychází ve středu 16. srpna

Redakce 2017-08-15 13:36:00

Sraz historických vozidel překonal rekord účastníků Hříškov (jik) Pátý ročník srazu historických vozidel v Hříškově překonal rekord minulého roku! „Byl překonán počet účastníků, letos jich bylo neuvěřitelných 181. Osobních automobilů bylo registrováno sto sedm, motocyklů šestačtyřicet, terénních a nákladních vozidel šestnáct a traktorů deset. Svoji stálou přízeň, které si velice vážíme, nám zachoval opět majitel autobusu, který dále přizval do hříškovské veteránské rodiny svého autobusového kamaráda s dalším skvostným kouskem,“ uvedl za organizátory Jindřich Kabourek.

Nová hala: tobogán, šest drah, sauny a venkovní bazén
Louny (lus) Klíčová schůzka, která pomůže definitivně určit podobu nové plavecké haly v Lounech, proběhla na radnici. Sešli se na ní architekt ze studia Arch. Design společně s radními města, členy vybraných komisí rady města a jmenovanou pracovní skupinou. Architekt David Kudla představil nový návrh vnitřního uspořádání prostoru v objektu budoucí plavecké haly.

Festival lounské vábení počtrnácté
vabeni-krest-nahled Louny (lus) Čtrnáctý ročník Letního lounského vábení byl oficiálně zahájen v šest hodin večer na hlavním pódiu na Mírovém náměstí starostou města Radovanem Šabatou a jeho hosty ze spřátelených měst. V rámci slavnostního zahájení proběhl také křest knihy s názvem „Louny – očima teenagerů“, která vznikla ve spolupráci Města Louny a skupiny teenagerů z Loun a Zschopau.

Za dvanáct promítání diváci přispěli 22 tisíci na konto Bariéry
kinematograf-nahled Okres Louny (lus) Dvaadvacet tisíc korun letos přispěli návštěvníci Kinematografu Čadíků. Kinematograf měl v okrese tři zastávky a dvanáct promítacích dní. Se čtyřmi filmy se tradičně v okrese Louny zastavil v Žatci, Postoloprtech a Jimlíně. Celá částka putuje na účet konta Bariéry. V letošním roce divákům nabídl zhlédnutí pod širým nebem filmů Řachanda, Trabantem do posledního dechu, Teorie tygra a Všechno nebo nic. Na Lounsku k nim přibyl ještě nový krátký dokument s názvem Krajina mého srdce, který zobrazuje přírodu a krajinu kolem řeky Ohře.
Prvním miminkem po malování je holčička Katka
Žatec (až) Čtyřiadvacet dětí se narodilo během července v Žatci poté, co oddělení porodnice, gynekologie a šestinedělí tamní nemocnice obnovilo provoz po menších opravách.
Kapličku zasvětili svatému Vavřincovi
kaple-lenesice-nahled Lenešice (lus) Slavnostní žehnánínové kapličky se minulou středu konalo v Lenešicích. U chmelnic a polí, kde kaple stojí, se sešly desítky lidí, včetně Karla Ditrichovi, který s myšlenkou přišel.

 

Chmelařský den ve Stekníku
0chmelarsky-den-nahled Stekník (lus) Minulý týden, kdy má svátek Vavřinec, patron chmelařů, uspořádal Chmelařský institut na svém účelovém hospodářství ve Stekníku Chmelařský den. V rámci programu se hosté dozvěděli odhad sklizně, novinky ohledně vývoje ploch, prohlédli si techniku a další výrobky, které jsou při pěstování chmele potřeba.

Nezaměstnanost stoupla. Práci nemají dva tisíce žen
Okres Louny (lus) Republiková nezaměstnanost v červenci po předchozím pětiměsíčním poklesu vzrostla na 4,1 procenta z červnových čtyř procent. Práci v současné době nemá 303 tisíce lidí. Netýká se to ale Ústeckého kraje, kde v červenci počet uchazečů o zaměstnání klesl o půl procenta a práci tam hledá 36 a půl tisíce lidí. Okresu Louny se pokles nezaměstnanosti ale netýká a spolu s Litoměřickem je jedním z okresů, kde je bez zaměstnání více lidí než v polovině roku. Více najdete v tištěné verzi.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video