Dvě školy byly sloučeny

Alla Želinská 2017-08-31 08:34:00

Podbořany – Konec školního roku před letními prázdninami znamenal také definitivní konec pro samostatně existující Základní školu Příčná, která fungovala jako praktická. Škola totiž byla „papírově“ sloučena se ZŠ Husova 276. Na jaře o tom rozhodlo zastupitelstvo města. V létě již proběhly nebo dobíhají poslední náležité stavební úpravy, proběhly také administrativní změny, co se týče zaměstnanců školy či školské rady.

V praktické škole bylo totiž málo dětí, jejich počet už byl hraniční, a navíc velká základka v Husově 276 bude moci začít využívat její prostory, které poslouží pro rozšíření družiny. Spojení škol je hlavně administrativní akt, ke kterému město přistoupilo z praktických důvodů, a na fungování tříd nemá vliv.
Nástupnická ZŠ Husova zřídí speciální třídy, které budou fungovat jako dříve praktická škola. Zároveň ale ZŠ Husova bude moci využívat prostory druhé školy pro družinu.
Ředitelka ZŠ Příčná Eliška Vaňatová se také z důvodu sloučení škol vzdala svého pracovního místa ředitelky a ukončila pracovní poměr k 31. 8., rada města jí poděkovala za svědomitou a obětavou práci, za dlouholeté vedení praktické školy a celoživotní přínos pro školství.
Obě školy budou tedy od září už sloučené.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video