Starosta Kryr oslavil 65. narozeniny

Redakce 2017-08-31 08:38:00

Kryry, Kolešov – Ve stejný den, tedy 18. srpna, jako se narodili například básník a novinář Václav Bolemír Nebeský, rakouský císař a český a uherský král, dále král lombardský a benátský, dalmátský, chorvatský, slavonský a markrabě moravský František Josef I., stejně jako se narodil běžec na lyžích Lukáš Bauer nebo sportovní komentátor Robert Záruba, ve stejný den, jako se narodil režisér Roman Polanski nebo herec Robert Redford, ve stejný den a dokonce i rok, tedy 18. srpna 1952, jako se narodil hlavní představitel dnes již kultovních snímků Hříšný tanec nebo Duch Patrick Swayze, přišel na svět také Miroslav Brda, starosta města Kryry a předseda starostů regionu ve Svazku obcí Podbořansko.

Miroslav Brda se narodil v Podbořanech a dětství a mládí prožil ve Vrbici. Vystudoval strojní průmyslovou školu a pracoval v Jednotě. Od roku 1986 vykonával v Kryrech funkci místopředsedy MNV, po volbách v roce 1990 tu pak byl zvolen starostou. V čele obce působí v náročné veřejné funkci – vyjma čtyřleté přestávky – nepřetržitě a velmi úspěšně dodnes. Významnou měrou se zasloužil o plynofikaci Kryr, trvalou péči o rozvoj tamního školství, dále například o rekonstrukci Schillerovy rozhledny, zřízení turistické památky Havraní kámen nebo obnovu křížové cesty. V současnosti pak pod jeho vedením probíhá velká rekonstrukce smuteční síně na městském hřbitově a na hřišti nad školou vybudoval moderní sportovní areál s umělým trávníkem i běžeckou tartanovou dráhou.
Ke kulatému životnímu jubileu mu v sobotu 26. srpna přišla poblahopřát bezmála stovka hostů. Jeho rodina, přátelé a známí se sešli při dobrém jídle, pití a country muzice v areálu soukromého sportovního zařízení manželů Prágerových v Kolešově. Sám kryrský starosta pak slavil sportem: i v den oslav svých pětašedesátin si zahrál milovaný nohejbal.
Pavel Ďuran

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video