Podvodnice dostala jen podmínku. A tak si zřejmě od důvěřivců půjčuje dál

Pavel Macák 2011-10-23 00:02:00

Louny – Když v březnu letošního roku vydala samosoudkyně Okresního soudu v Lounech trestní příkaz nad jednasedmdesátiletou Zdeňkou P. z Loun, která od roku 2005 do roku 2010 vylákala pod různými záminkami od dvaadvaceti lidí celkem 281 500 Kč, z nichž důvěřivcům vrátila jen 21 tisíc korun a to většinou jen v malých částkách a pod pohrůžkou trestního oznámení, věřitelé si oddychli a těšili se na vrácení svých peněz.

Soud jí shledal vinnou z trestného činu podvodu a za to jí odsoudil k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání dvanácti měsíců s podmíněným odkladem na tři roky. Současně ji bylo uloženo, aby podle svých sil nahradila škodu, kterou trestnými činy způsobila. Toho se poškození, ale asi doposud nedočkali a jak je zřejmé, ani se nikdy nedočkají. Podvodnice sílu na splácení nemá.
Minulý týden se na nás obrátila jedna z postižených věřitelek. Za dobrotu na žebrotu,“ postěžovala si nově podvedená důchodkyně. Vyzývám spoluobčany, kteří této ženě půjčili vloni nebo letos, ale i dříve, nějaké peníze a dosud to neohlásili policii, aby tak učinili. Žena, která podvádí hlavně staré lidi ochotné pomáhat jiným lidem v nouzi, by měla nést následky svého jednání. Ačkoliv byla odsouzena a má dluhy splácet, nic neuhradila a pravděpodobně si půjčuje dál,“ uvedla seniorka.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video