V Postoloprtech bude zubní pohotovost

Pavel Macák 2011-10-24 01:07:00

Louny – Starostové měst a obcí z lounského regionu se minulou středu sešli ve velké zasedací místnosti lounské radnice na takzvané schůzce „Jednačtyřicítky“. Tolik je totiž obecních úřadů v našem regionu. Na programu byly především otázky kolem návrhu koncepce rozvoje zdravotnictví, která byla znovu projednávána v radě města Louny na základě doporučení komise pro zdravotnictví. Cílem koncepce je zabezpečit pro obyvatele regionu především pohotovostní lékařskou službu. Návrh byl zaslán na všechny obecní úřady, aby se jim zastupitelstva obcí zabývala a hlavně, aby obce schválily vklad určité částky do Fondu zdravotnictví, ze kterého by se následně pohotovostní služby hradila.

„K návrhu koncepce se nesouhlasně vyjádřilo čtrnáct obcí z regionu, které současně odmítly dávat něco ze svého rozpočtu do uvedeného fondu. Je pravda, že nikdo vás k příspěvku do fondu nutit nemůže. Město Louny z toho vychází a rada města nyní navrhla, že poskytne sto tisícový příspěvek na přístrojové vybavení nemocnicím v Žatci a Slaném, kam lidé z našeho regionu jezdí. A určitou částku poskytneme i Paracelsus, s.r.o. Litvínov-Záluží, která poskytuje stomatologickou pohotovost. Do výběrového řízení na poskytovatele pohotovostní služby se nikdo nepřihlásil a tak jsme byli nuceni toto řízení zrušit a rozhodli jsme se pro přímé zadání tomu poskytovateli, který projeví zájem,“ řekl starosta Loun Jan Kerner.
K tomu uvedl starosta Postoloprt Václav Ibl, že je již zcela reálné, že od listopadu budou moci vyhledat právě zubní pohotovost lidé z celého okresu v nové zubní ordinaci, která nyní vzniká společně s lékárnou na postoloprtské náměstí.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video