Upoutávky na Žatecké noviny č. 38, které vycházejí v úterý 26. září 2017

Redakce 2017-09-25 12:57:00

  Další milióny vylétly komínem Teplárenská opět musela vrátit část dotace Žatec (mch) Státní fond životního prostředí (SFŽP) opět zkrátil Žatecké teplárenské nárok na dotace. Na základě provedené veřejnosprávní kontroly inspektoři znovu udělili několik pokut za nedostatky při stavbě nových kotlů K1 a K2. Žatecká teplárenská tak musela vrátit téměř dva a půl miliónu korun. Kontrola v Žatecké teplárenské zjistila, že nebyl dodržen termín ukončení realizace projektu k 14.    

svetluska-nahledSvětlušky vylétly
Žatec (mch) Nadační fond Českého rozhlasu již pět let organizuje sbírku na pomoc nevidomým spoluobčanům. Také letos se 12. září do akce „Světluška“ zapojily dívky z žatecké Obchodní akademie a Střední odborné školy zemědělské a ekologické.

 

Naši na slavnostech chmele v Poperinge
Žatec (mch) Delegace Žatečanů se vypravila na slavnosti chmele do belgického Poperinge. Oplatili tak Belgičanům jejich návštěvu na tradiční žatecké Dočesné.
Na rozdíl od Žatce se „Dočesná“ v Poperinge koná jen jednou za tři roky. Jiné je i její pojetí, které se nese spíše ve folklórním duchu. Belgičané si více připomínají tradice spojené s pěstováním chmele a do oslav se ve velkém zapojují také místní spolky a školy.

Volbu do dozorčí rady nemocnice zopakují
Žatec (mch) Na zářijovém zasedání žatečtí zastupitelé volili nové členy do kontrolního výboru zastupitelstva města a do správní a dozorčí rady žatecké nemocnice.
Za dalšího člena kontrolního výboru zastupitelstva byla zvolena Zdeňka Venclíčková Baranniková, která rozšířila řady kontrolního výboru na pět členů.
Do správní rady žatecké nemocnice nově usedne Vladimír Melč. Nahradí tak Romana Sýkoru, kterému k 22. srpnu zaniklo členství.

Žatecká radnice zůstane v pátek zavřená
Žatec (mch) Pokud máte v plánu vydat se 29. září na žatecký městský úřad, svou návštěvu odložte. Tento den je naplánovaná celoúřadová dovolená a radnice tak zůstane zavřená. „Z minulosti víme, že když je takto prodloužený víkend, lidé toho využívají, odjíždějí z města a úřad navštěvují minimálně,“ vysvětlila, proč je dovolená naplánovaná právě na tento den, starostka Zdeňka Hamousová.

klicin-nahledKličínský kostel pomalu prochází rekonstrukcí
Čeradice (mch) Opravy kostela Svatého Jana Nepomuckého v Kličíně zdárně pokračují. Čeradice uvolnily ze svého rozpočtu 318 tisíc korun na jeho novou vnější fasádu.

Práce na dostavbě D7 pokračují
Okres Louny (tz, mch) Pravidelná informační schůzka se zástupci samospráv, která se týkala postupu prací na dostavbě dálnice D7, proběhla 13. září na lounské radnici.
Realizační tým koordinátorů dostavby D7 z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) představil přítomným zástupcům stupně projektové přípravy jednotlivých úseků a postupy pro zajištění potřebných povolení v oblasti životního prostředí. Jednalo se především o hodnocení vlivu stavby na životní prostředí (proces EIA) a zajištění výjimek z ochranných podmínek zvláště chráněných živočišných druhů.

praxe-chmel-nahledStudenti se v terénu učili, jak organizovat sklizeň chmele
Žatec (mch) Na odbornou praxi na hospodářství Chmelařského institutu ve Stekníku se druhý zářijový týden vydali studenti z žatecké Obchodní akademie a Střední odborné školy zemědělské a ekologické –  zemědělské sekce, aby se přímo v terénu naučili organizovat sklizeň chmele.

 

Žatecká škola je nominována na prestižní cenu Škola roku
Žatec (mch) Žatecká Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Svazu českých a moravských spotřebních družstev je nominována na prestižní Výroční cenu Asociace hotelů a restaurací (AHR) České republiky 2017 v kategorii Škola roku 2017.

mecholupy-nahledŠkola v Měcholupech se zapojila do akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko“
Měcholupy (zs) Do celorepublikové akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko“ se opět připojili žáci a pracovníci základní školy v Měcholupech. Akce proběhla v pondělí 18. září. „Všichni jsme se zaměřili hlavně na úklid v okolí školy a na městys Měcholupy. Celkem jsme během dvou a půl hodiny nasbírali hromadu pytlů s odpadem. Děti s nadšením pomáhaly, byly aktivní a spokojené, že mohou trávit dopolední vyučování na čerstvém vzduchu. Všichni tak udělali dobrý skutek pro naši přírodu. Děkujeme,“ popisuje, jak úklid probíhal a děkuje všem zúčastněným, Helena Gondeková učitelka z měcholupské základní školy.

Jsem nevinná, říká ředitelka mateřské školy
Státní zástupkyně ji obžalovala ze zpronevěry
Podbořany, Louny (caj) Za zpronevěru ve výši jeden milion tři sta třicet dva tisíc obžalovala státní zástupkyně bývalou ředitelku Mateřské školy Bratří Čapků v Podbořanech. Případ nyní začal projednávat Okresní soud v Lounech. Obžalované hrozí podle trestního zákoníku odnětí svobody od dvou do osmi let. Ona sama tvrdí, že je nevinná.

Požár v továrně, naštěstí jen jako
Žatecko (mch) Prověřit připravenost složek integrovaného záchranného systému mělo jejich taktické cvičení v průmyslové zóně Triangle.
Nevšední zážitek čekal minulý týden na zaměstnance výrobní sekce společnosti Grammer Staňkovice. Hasičské záchranné sbory, sbory dobrovolných hasičů, zdravotnická záchranná služba a policie ČR, tam uskutečnily taktické cvičení, ve kterém mělo jít o požár na výrobní lince automobilových opěrek.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video