Upoutávky na Lounský press č. 38, který vychází ve středu 27. září 2017

Redakce 2017-09-26 10:12:00

  Práce na dostavbě dálnice D7 pokračují Lounsko (tz, mch) Realizační tým koordinátorů dostavby D7 z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) představil přítomným zástupcům stupně projektové přípravy jednotlivých úseků a postupy pro zajištění potřebných povolení v oblasti životního prostředí.    

Pozor na mladíka, který žebrá peníze
Louny (lus) Lounští policisté se v posledních týdnech zabývají případem chlapce, který chodí po Lounech a prosí kolemjdoucí o peníze či možnost zavolání si.

Banku v Podbořanech přepadl lupič
Podbořany (pil, lus) Lupič přepadl banku v Podbořanech. Do pobočky Komerční banky na Masarykově náměstí vstoupil ve čtvrtek 21. září před 14 hodinou. „Jednalo se o muže ve věku kolem čtyřiceti let v černém oblečení. Pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval vydání finanční hotovosti.

Soptík prověřil fyzickou zdatnost dětí
Louny (caj)Čtrnáct čtyřčlenných družstev dětí z mateřských škol v Lounech a blízkého okolí se ve středu 20. září zúčastnilo soutěže Malý Soptík. Cílem bylo seznámit děti předškolního věku s prací profesionálních a dobrovolných hasičů.

Skauti oslavili sté narozeniny
Louny (fpo) V Masarykových sadech vyvrcholily minulou sobotu oslavy století skautingu na Lounsku. Během dne se ve Skautské baště a v loděnici u lávky přes Ohři vystřídala symbolická stovka skautů – těch aktivních i těch, kteří skautský kroj nosili před bezmála padesáti lety.

Město rozmístilo lavičky kolem Ohře
Postoloprty (lus) Postoloprty zahájily spolupráci s Povodím Ohře. Byla vytipována místa, která rádi navštěvují občané města. „Domluvili jsme se se zástupcem Povodí, že zkusíme umístit lavičky na několik míst a okolí udržovat,“ řekla Jana Fišerová z odboru rozvoje mě-sta postoloprtské radnice.

Volný přístup na památky letos využily desítky lidí
ouny (caj) Vysokou návštěvnost zaznamenaly letošní Dne evropského dědictví v Lounech. Volný vstup a otevření bran některých památek uvítalo sedm set návštěvníků. Žateckou bránu navštívilo 116 lidí, do muzea zavítalo 178 lidí, sedm zájemců si prohlédlo Archeologický skanzen v Březně.

Tři řopíky v Lounech patří městu
Louny (lus) Oficiální převod tří objektů lehkého vojenského opevnění, tak zvaných řopíků, do majetku města od ministerstva obrany proběhl začátkem září.

 

Celé články a více informací najdete v tištěném vydání Lounského pressu

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video