Silnice kolem zámku se začne opravovat

Jan Vnouček 2011-10-23 00:18:00

Krásný Dvůr – Oprava asi nejponičenější silnice na Podbořansku je na spadnutí. Vozovka mezi Krásným Dvorem a Buškovicemi by se mohla začít rekonstruovat již koncem října či začátkem listopadu. Potvrdila to Jana Šilerová ze Správy a údržby silnic (SUS) v Lounech. Ale přesný termín ještě záleží na dodavateli stavby. „Dodavatel zatím začátek prací neupřesnil, ale předpokládám, že se začne příští týden,“ upřesnila vedoucí technického úseku.

Bohužel finanční prostředky nevystačí na opravu celé silniční komunikace č. 22113. Hladká sjízdnost  na ní bude obnovena pouze v úseku mezi autoopravnou v Krásném Dvoře a křižovatkou do kaolinového lomu. U zámku bude navíc vynechána část s novějším povrchem. Až do Buškovice tedy stavební stroje  nadorazí. Oprava se totiž oproti původním plánům prodraží. Dojde nejen k výměně živičného povrchu, ale zrenovovat se musejí také utržené krajnice.
„Peněz je málo a silnice je zdevastovaná. Podle mých hrubých propočtů se až do Buškovic nedostaneme. Bohužel silnici ničí náklaďáky z lomu. Nikdo na to nepřispívá, takže na to doplácíme my všichni,“ postěžovala si Šilerová.
Rekonstrukce proběhne bez celkové uzavírky. Opravovat se bude po částech. „Zatím o tom nejsem oficiálně informován, ale jsem rád, že se to konečně opraví. Každopádně zámek musí zůstat přístupný,“ sdělil minulý týden Alexandr Vasilenko z odboru dopravy MěÚ v Podbořanech. S tím počítá i zástupkyně SUS Louny. „Teoreticky by se to nemělo motoristů dotknout, dopravu tam budou řídit regulovčíci,“ uvedla.
Ústecký kraj nedávno na renovaci této silnice uvolnil částku 6 miliónů Kč.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video