Upoutávky na Lounský press č. 39, který vychází ve středu 4. října 2017

Redakce 2017-10-03 12:37:00

  Do sněmovny kandiduje padesát lidí z okresu Okres Louny (lus) Na kandidátních listinách podzimních voleb do Sněmovny Par-lamentu České republiky jsou čtyři desítky lidí z okresu Louny. Krajský úřad Ústeckého kraje zaregistroval dvacet čtyři kandidátek. Na čelních příčkách několika z nich se šancí na zvolení se podle předvolebních průzkumů pohybuje několik osob z okresu.    

den-deti-a-koni-nahled Den dětí a koní
Skupice (lus) Třetí ročník oblíbené akce se uskutečnil v sobotu ve Skupicích. Den dětí a koní tradičně zahájila Hubertova jízda, jíž předcházelo stužkování jezdců. Ti dostali také něco na posilnění i zahřátí, koně ochutnali před jízdou oves z ošatky.

Pokračují v účinné lítosti a čekají na jednání věřitelského výboru
Louny (caj) Senát Okresního soudu v Lounech se opět sešel nad případem Haevy Machinery Servise. Státní zástupce viní samotnou firmu a Pavla Prázdného za neodvádění daní, zdravotního a sociálního pojistného za své zaměstnance. Celkem se škoda vyšplhala na dvanáct milionů korun. V červenci zprostil soud obžaloby Radka Rybáčka, jelikož projevil účinnou lítost a zaplatil škodu ve výši dvacet dva milionů korun.

Natáčení omezí vstup do chrámu
Panenský Týnec (lus) Nedostavěný chrám v Panenském Týnci je během celého roku v obležení turistů. Od této neděle 8. října bude ale pro veřejnost vstup do chrámu částečně omezen. Důvodem částečného uzavření prostor je filmové natáčení, které bude probíhat v chrámu a přilehlém parku. Omezení potrvá do pátku 13. října.

beh-nadeje-nahled Běh naděje 2017
Louny (bab) Jubilejní desátý ročník tradičního Běhu naděje se uskutečnil v Lounech.  Běh naděje nahradil původní Běh Terryho Foxe. Za bezchybné organizace TJ Sokol Louny a ZŠ J. A. Komenského se letošního běhu zúčastnilo zhruba na dvě stovky sportovců.

Nová Ves má nulovou nezaměstnanost
Okres Louny (lus) Tři a půl tisíce lidí v současné době hledá práci. Nezaměstnanost v září byla na Lounsku, Žatecku a Podbořansku ve výši 5,5 procenta. I přesto, že je toto číslo na náš okres rekordně nízké, pořád se nachází v žebříčku okresů s nejvyšší nezaměstnaností v republice na dvanáctém místě. Z našeho kraje je na tom nejhůře okres Most (8,7 procenta). A jak jsou na tom města okresu Louny? To zjistíte v tištěném vydání Lounského pressu.

mocnakova-oceneni-nahled Čestné uznání pro Zdeňku Mocňákovou
Louny, Ústí nad Labem (lus) Součástí 1. Sociálního fóra Ústeckého kraje, které proběhlo minulý týden, bylo slavnostní vyhlášení výsledků 3. ročníku Ceny Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost. Ceny vítězům v jednotlivých kategoriích předal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a jeho 1. náměstek Martin Klika.

 

hledani-ztraceneho-exponatu-nahled Hledání ztraceného exponátu
Louny (bab) První zářijovou sobotu zažilo Oblastní muzeum v Lounech opravdu netradiční prohlídku. Měla název Za poklady Ústeckého kraje aneb záhada zmizelého. Jednalo se o půlhodinové prohlídky a na každé bylo sedm krátkých živých obrazů.

 

plody-podzimu-nahled Plody podzimu v muzeu
Louny (lus)Zajímavá akce se uskutečnila v lounském muzeu. Pro žáky mateřských, ale i základních škol byla připravena akce s názvem „Plody podzimu“. Na mnoha stanovištích si návštěvníci vyzkoušeli jak poznání, tak i práci se sklizeným ovocem.

 

prespolni-beh-skol-nahled Přespolní běh škol
Postoloprty (lus) Jednoznačným vítězem oblastního kola přespolního běhu, které se uskutečnilo ve středu 27. září v Postoloprtech, se stali žáci Základní školy Prokopa Holého Louny. Ti zvítězili ve všech šesti kategoriích běhu (4. a 5. třídy, 6. a 7. třídy, 8. a 9. třídy).

Studenti si zkusí volby nanečisto
Louny (lus) Jak by volili studenti do poslanecké sněmovny? To zjistí na přihlášených středních školách do projektu Studentské volby. Ty se v úterý a ve středu 3. a 4. října konají na středních školách v České republice. V okrese Louny se do nich zapojily tři školy, žatecká Obchodní akademie a Střední odborná škola zemědělská a ekologická a obě školy v Lounech – Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla a Gymnázium Václava Hlavatého.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video