Upoutávky Region Podbořanska č. 39, který vychází ve čtvrtek 5. října 2017

Redakce 2017-10-04 08:53:00

Kulturní dům provoněly houby Podbořany (až) Členové mykologického spolku v Kryrech připravili předposlední zářijový pátek ve vestibulu kulturního domu v Podbořanech houbařskou výstavu hlavně pro děti ze škol a školek. Více fotek zde.

Dívkou Talent 2017 se stala Adéla Molnárová
V Parkhotelu v Plzni v sobotu 30. září vyvrcholila celorepubliková talentová soutěž pro nadané a osobité dívky ve věku od 14 do 16 let Dívka Talent 2017. Vítězka mohla být jen jedna a rozhodnutím poroty se jí stala 15letá Adéla Molnárová z Podbořan, která studuje na gymnáziu v Žatci. Korunku jí nasadila exministryně školství Kateřina Valachová, pod jejíž záštitou se akce konala. Druhé místo vybojovala Adéla Syřínková z Plzně, třetí místo připadlo Viktorii Kupcové z Hradce Králové. „Děkuji mockrát. Je to neskutečné, úžasné,“ byla první reakce Adély na naši gratulaci k vítězství.

 

img-9778-nahled Přivítali pět občánků
Matrikářka Šárka Škulavíková představila minulou sobotu místostarostovi Blšan Štefanu Škulavíkovi pět nových nejmenších občánků města. Hynka, Elenku a Heike z Blšan, Honzíka z Malé Černoci a Martínka z Liběšovic nový místostarosta uvítal do života a popřál jim i rodičům hodně štěstí. „Dnes vítáme naše nejmenší občánky, aby z nich v budoucnu vyrostli řádní občané našeho města,“ řekl při vítání občánků místostarosta a popřál rodinám hodně radosti, málo starostí a mnoho štěstí při výchově svých ratolestí. O básničkový doprovod se postarala šestice dětí z místní školky pod vedením své paní učitelky. Rodiče se potom podepsali do pamětní knihy a maminky dostaly krásnou kytičku. Více fotek najdete zde.

Policie stále pátrá po lupiči
Podbořany (až, pol) Jak jsme informovali, Komerční banku v Podbořanech ve čtvrtek 21. 9. přepadl lupič. Pokladní vyhrožoval, že použije pistoli, a tak mu vydala peníze. Kriminalisté se domnívají, že pachatelem je stejný muž, který v červnu vyloupil banku v Kadani na Chomutovsku a zmizel.
Vousatý muž s dioptrickými brýlemi a v šedé kšiltovce přišel do podbořanské banky na Masarykově náměstí krátce před 14. hodinou.
Jak vysokou částku si odtud odnesl, policie nesdělila. Stejně tak zatím není potvrzeno, zda měl lupič u sebe skutečně funkční střelnou zbraň.

Manželé Spurní jsou padesát let spolu
Kryry (až) Zlatou svatbu oslavili manželé Karel a Zdeňka Spurných z Kryr v obřadní síni města poslední zářijovou sobotu 30. 9. 2017. Po padesáti letech společného života je znovu oddával starosta Miroslav Brda, radují se ze dvou dětí a pěti vnoučat.

Bude parkování
Podbořany (až) V prostoru autobusového nádraží v minulých dnech „vyrostla“ spousta zelených sloupků. „Stavba je realizována na základě požadavku občanů o další parkovací místa. Jde o využití plochy na bývalém autobusovém nádraží. V současné době je stavba v rozpracovanosti.

Paní s krásným jménem Filoména oslavila krásné sté narozeniny
V Domově pro seniory v Podbořanech se v pondělí 2. října slavilo pořádné jubileum – úctyhodné 100. narozeniny klientky domova paní Filomény Skřivanové. Pozvání na oslavu přijali rodinní příslušníci a poblahopřát přišli také zástupci města Podbořany a ředitel OSSZ Louny. Paní Skřivanová je dlouholetá klientka podbořanského domova pro seniory. Přišla v červnu 1998, když se domov otvíral. Jejím posledním bydlištěm bylo Stebno. Celý život pracovala převážně manuálně v zemědělství. V důchodu pak ještě pomáhala při pracích v lese. Měla šest dětí. Pochází z Klatovska. Narodila se v obci Pohoří, do školy chodila do Myslíva. Receptem na její dlouhověkost je hodně pohybu při práci a veselá mysl.

dscn2187-nahled Osmá Michalská pouť
V Blatně se opět po roce konala Michalská pouť, letos již poosmé. Děti si užily kolotoče a loutkové divadlo, na chvíli z nich byli i loutkoherci. Více fotek zde.

V Kryrech vysvětili smuteční síň
Kryry (rp) Jedním z posledních úkolů, který si ve svém volebním programu vytyčila v rámci rozvoje svých obcí kryrská radnice, byla rekonstrukce smuteční síně na místním hřbitově. Ta byla vysvěcena a otevřena v den české státnosti 28. září.

Na chodnících se skví kameny zmizelých
Podbořany (až) Město Podbořany se zapojilo do projektu Stolpersteine (Kameny zmizelých). V minulých dnech celkem 12 těchto pamětních kamenů, připomínajících oběti holocaustu, bylo usazeno do chodníku před domy na dvou místech – v Nádražní a v Dukelské ulici. Navždy tak budou svědčit o osudech rodin podbořanských Židů.

Pozor, deratizace
Odbor místního hospodářství a služeb Městského úřadu Podbořany oznámil, že v období od 2. do 20. října bude probíhat na území města celoplošná deratizace na likvidaci přemnožených hlodavců.

Pošta na úřadě
Petrohrad (až) Od září Poštu Partner v Petrohradě smluvně provozuje obec. Pobočka je umístěna v budově obecního úřadu a od 1. října má tel. číslo 415 219 025. Otevřeno je v pondělí a ve středu od 12 do 16 hodin, v úterý, ve čtvrtek a v pátek od 8 do 12 hodin. Česká pošta se tak snaží snížit náklady, Pošta Partner ale poskytuje všechny základní služby. Bývá provozována v obchodech soukromníků nebo pobočky přebírají obce.

V Lubenci se opravuje silnice
V Lubenci začala oprava povrchu silnice I/6 Praha – Karlovy Vary. Starý asfalt se vyfrézuje, položí se nový. Práce budou probíhat do konce října, provoz na frekventované silnici vede v jednom jízdním pruhu. Hlavně v dopravních špičkách tak musejí řidiči počítat se zpožděním. Práce navazují na jarní opravu povrchu silnice mezi Lubencem a novým úsekem dálnice.

Archeologická vycházka
Město Vroutek, podbořanští turisté a Ústav archeologické památkové péče Severozápadních Čech připravují pro zájemce archeologickou vycházku do okolí Vroutku. Pokud se jí chcete zúčastnit, poznamenejte si v kalendáři datum sobota 14. října. Sraz je u vlakového nádraží ve Vroutku v 9 hodin, půjde se po trase dlouhé zhruba devět kilometrů. „Na trase si bude možné prohlédnout nedávno objevené pozůstatky vojenského opevnění z třicetileté války a zaniklé středověké vesnice. Konec procházky se spojí s prohlídkou kostela sv. Jakuba Většího, kde bude možné zakoupit si novou knihu o historii Vroutku,“ zvou pořadatelé.

Tři letušky v Paříži
Obec Očihov pořádá v úterý 10. října zájezd na představení „Tři letušky v Paříži” do divadla Radka Brzobohatého. Vstupné činí 360 korun, doprava 100 Kč. Odjezd z Očihova do Prahy je v 16 hodin.

Gymnázium a Střední odborná škola slaví – dvě významná výročí středoškolského vzdělávání v Podbořanech
Podbořanské Gymnázium a Střední odborná škola si bude v pátek a sobotu 6. – 7. října připomínat dvě významná výročí středoškolského vzdělávání ve městě – 80 let od založení gymnázia a 70 let střední odborné školy. V pátek je připraven program pro zvané hosty, kdy SOŠ navštíví ministr, zástupci zahraničních škol, sobota bude patřit absolventům, učitelům i široké veřejnosti.

Full Time oslaví první křížek
Vroutek (až) Skvělá zpráva pro všechny, co mají rádi poctivý regionální bigbít – kapela Full Time bude slavit deset let a u této příležitosti nejen pro své fanoušky připravila na sobotu 14. října výroční koncert s hosty. Rocková zábava k 10. výročí kapely v kulturním domě ve Vroutku odstartuje v 19 hodin, kdy se otevře vstup na sál a k výčepu.

 

Více informací čtěte v tištěném vydání Regionu Podbořanska

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video