Práce na dostavbě dálnice D7 pokračují. Dostavba obchvatu Loun začne v roce 2019, u Panenského Týnce se začne stavět o rok dříve

Lucie Steklá 2017-10-04 09:29:00

Okres Louny – Pravidelná informační schůzka se zástupci samospráv, která se týkala postupu prací na dostavbě dálnice D7, proběhla na lounské radnici.

Realizační tým koordinátorů dostavby D7 z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) představil přítomným zástupcům stupně projektové přípravy jednotlivých úseků a postupy pro zajištění potřebných povolení v oblasti životního prostředí. Jednalo se především o hodnocení vlivu stavby na životní prostředí (proces EIA) a zajištění výjimek z ochranných podmínek zvláště chráněných živočišných druhů.
Fáze dostavby
V první části prezentace představil Václav Marvan, hlavní koordinátor projektové přípravy stavby, v jakých fázích se nacházejí úseky Slaný, Panenský Týnec, Chlumčany, Louny, Postoloprty obchvat a Bitozeves. V úsecích Panenský Týnec a Chlumčany v současnosti probíhá majetkoprávní vypořádání. Vykoupeno je zde zatím šedesát procent pozemků. ŘSD tedy i nadále jedná s vlastníky pozemků o jejich výkupu. Ovšem s těmi, kteří v devadesátidenní lhůtě nereagovali na výzvu k majetkoprávnímu vypořádání, byl zahájen proces vyvlastnění dotčených pozemků. Pokud vlastníci pozemků ještě zahájí jednání o prodeji s ŘSD, může být proces vyvlastnění zastaven a vlastník dostane nabízený násobek odhadní ceny pozemku. Současně na obou úsecích probíhá změna územního rozhodnutí, kterou si vyžádaly připomínky v rámci projednávání projektové dokumentace.
Rozšíření obchvatu začne za dva roky
Na úseku Louny – obchvat je odevzdaný koncept dokumentace pro stavební povolení. Podle stanoveného časového plánu má proběhnout zahájení stavby D7 na tomto úseku v první třetině roku 2019. Na úseku Panenský Týnec by realizace stavby mohla začít koncem roku 2018 a v úseku Chlumčany v první polovině roku 2019. Termíny zahájení realizace stavby však nemůže investor staveb garantovat.
Zajímali se o opravy na I/7
Na závěr prezentace byla pozornost věnována provozním povrchovým úpravám na stávající komunikaci I/7. Přítomné zástupce samospráv zajímala především koordinace oprav na silnici č. I/7 a na komunikacích nižších tříd, přičemž byli zástupci ŘSD ujištěni, že koordinace probíhá ve spolupráci s odborem dopravy Ústeckého kraje. Další dotaz v diskuzi padl na částečnou uzavírku silnice č. I/7 z důvodu opravy mostních závěrů v katastru Slaného. Podle sdělení zástupců ŘSD by měl být kyvadlový provoz v tomto úseku odstraněn do konce září. Na trase Louny – Slaný je na příští rok naplánována další oprava mostní konstrukce, která si vyžádá částečnou uzavírku komunikace zhruba od března do září.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video