Plavčík ze Žateckého pivovaru má hladinku pod kontrolou

Redakce 2017-10-05 08:41:00

Letní pohodu si může člověk vychutnat kdykoliv. I na podzim nebo v zimě – například při sportu s přáteli. Proto přichází Žatecký pivovar se svým zcela novým pivem Plavčík, které má svěží, příjemnou chuť, právě nyní, tedy na začátku podzimu. V duchu myšlenky „Dopřej si kdykoliv svěží chuť léta“. Pár otázek k novému produktu jsme položili obchodnímu řediteli Ing. Radkovi Vincíkovi.

Jak byste charakterizoval nové pivo Plavčík, které právě Žatecký pivovar uvádí na trh?
Plavčík je světlé desetistupňové výčepní pivo s obsahem alkoholu 3,8 %. Má svěží chuť, která pomáhá navodit atmosféru letní pohody. Jde o tradiční světlé pivo, na jehož výrobu byly použity jak domácí odrůdy chmele, konkrétně Žatecký poloraný červeňák a Vital, tak i jedna speciální odrůda chmele, která byla využita právě pro takzvané chmelení za studena.
Ano, pivo Plavčík je inovované studeným chmelením, co to znamená?
To znamená, že při zrání v ležáckém tanku do něj byl vložen speciální vak s aromatickou odrůdou Mosaic, která mu dodává jemný citrusový odstín.
Jedná se jen o příležitostný speciál, nebo o nový stálý výrobek pivovaru?
Trochu chápu, že název Plavčík svádí k dojmu, že byl vyroben sezónní speciál, ale není tomu tak. Jde o jedenáctý druh piva ve stálém portfoliu Žateckého pivovaru.
Proč tedy zrovna název Plavčík, mnoho zákazníků si jej automaticky spojí s létem?
Protože je to svěží pivo, které se dá pít během celého roku, například při zastávce během vyjížďky na kole nebo po sportování s přáteli, aniž by zatížilo organismus. Jedná se o poctivě řemeslně vyrobené pivo, jenž vybízí k pohodě i zdánlivě jednoduchým logem, které může při rodinném posezení letní atmosféru pohody umocnit. K dobré náladě přitom může přispět i hravý slogan: „Plavčík – má vaši hladinku pod kontrolou“.
Jak pivo Plavčík hodnotí zákazníci, máte již nějaké ohlasy?
Plavčík se již nějakou dobu prodává v sudové podobě a nyní přichází na trh také v lahvích, přičemž se zákazníkům představuje i neobvyklá etiketa.
Hodnocení konzumentů pak naznačují, že jim chutná právě tak, jak si autor receptu Radek Bařtipán a sládek Petr Wiesinger přáli. První ohlasy na chuť jsou vynikající. Lidé potvrzují, že se po jeho vypití necítí tak těžce, jako po pivech s vyšším obsahem alkoholu, ale naopak, převažuje pocit, že je pivo opravdu osvěžilo.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video