Upoutávky na Žatecké noviny č. 40, které vycházejí v úterý 10. října 2017

Redakce 2017-10-09 14:31:00

  Žatečtí studenti volili pravici Celorepublikově by u mladých vyhráli Piráti Žatec (mch) Vyzkoušet si volby nanečisto měli možnost studenti ze tří středních škol v lounském okrese v rámci vzdělávacího programu Jeden svět na školách, který organizuje společnost Člověk v tísni. V úterý a ve středu 3. a 4. října mohli odevzdat svůj hlas jedné z politických stran, které kandidují do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.    

Dny českého piva v žatecké restauraci Moskva
Žatec (rd) Žatecká restaurace Moskva se společně s Žateckým pivovarem opět zapojila do celostátní akce „Dny českého piva“, která proběhla od 27. září do 1. října. V tomto termínu nabízela restaurace Moskva svým hostům vybraná piva za mimořádně nízké ceny. Například novinku Žateckého pivovaru desetistupňové pivo Plavčík, půllitr za 17 korun, nebo Sedmý schod za 19 korun. K výbornému pivu si hosté mohli objednat, kromě jídel ze stálého jídelního lístku, také zdejší specialitu – grilovaná vepřová žebírka s chlebem, hořčicí a křenem. „Tým restaurace Moskva Žatec a Žatecký pivovar děkují všem příznivcům dobrého piva a gastronomie, kteří během „Dnů českého piva“ navštívili naší restauraci. Doufáme, že všichni hosté byli spokojení,“ dodává k akci, která chce touto formou podpořit českou tradici „pití piva“ majitel Moskvy Luděk Müller.

Sedmikráska i měcholupská základní škola získaly ocenění od Ústeckého kraje
Žatec (mch) Součástí prvního „Sociálního fóra Ústeckého kraje“ bylo i slavnostní vyhlášení výsledků třetího ročníku „Ceny Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost“, kterou kraj pořádal společně s Radou kvality ČR a s Hospodářskou a sociální radou Ústeckého kraje. Hlavním tématem soutěže bylo „Staráte se o své zaměstnance, jste dobří a děláte něco navíc, nad rámec svých povinností?“. Potěšující je, že jednou z oceněných organizací byla také žatecká Sedmikráska.
Vyhlašování proběhlo 25. září v krajském muzeu, Sedmikráska uspěla v kategorii Veřejný sektor – ostatní. „Jako nezisková organizace pečujeme o děti nebo i celé rodiny. Podílíme se nejen na volnočasových aktivitách, ale i na vzdělávání, které pomáhá matkám v jejich dalším pracovním rozvoji a školička či dětská skupina poskytuje zázemí pro děti, aby hlavně maminky mohly pracovat,“ popisuje, za co dostali čestné uznání Andrea Rábová ze Sedmikrásky a dodává: „Jsme za to moc rádi, ocenění nás velmi potěšilo, je to odměna za všechny naše aktivity a zároveň i motivace a dodání energie do další práce.“

Domov pro seniory se otevřel veřejnosti
Na jeho prohlídku však mohou zájemci přijít kdykoli
Žatec (mch) Den otevřených dveří v žateckém Domově pro seniory využili k jeho prohlídce desítky lidí. Domov tuto možnost nabízí začátkem října již několik let. Je totiž členem Asociace poskytovatelů sociálních služeb, která tento týden podobné akce pořádá. Ovšem do žateckého Domova mohou přijít lidé na prohlídku kdykoli, všichni zaměstnanci se snaží, aby byl pro veřejnost co nejvíce otevřený.

zeman1-nahled Prezident navštívil Žatec
Upozornil zejména na vysokou nezaměstnanost ve městě
Žatec (mch) Přivítat prezidenta Miloše Zemana přišlo do centra Žatce několik set občanů. Podle ohlasů se jednalo převážně o jeho příznivce.

chile-nahled Pivovarníci z Chile zavítali i do Žatce
Žatec (utz) V rámci oficiální čtyřdenní návštěvy naší vlasti, kterou pro chilské podnikatele připravilo ministerstvo zemědělství, ministerstvo zahraničních věcí a Senát ČR. Navštívila dvacetičlenná delegace z Chile ve středu 4. října odpoledne také Žatec. Delegaci přivítala na žatecké radnici starostka a senátorka Zdeňka Hamousová, která byla členkou senátní delegace v Chile v lednu letošního roku.

jaroslav-urban-nahled Jaroslav Urban získal nejvyšší české pivovarské ocenění
Žatec (utz) Dlouholetý vedoucí závodu zpracování chmele – CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec Jaroslav Urban, byl uveden do Síně slávy českého pivovarství a sladařství. Předání nejvyššího českého pivovarského ocenění proběhlo za účasti ministra zemědělství pana Mariana Jurečky 26. září v rámci konání Svatováclavské slavnosti českého piva pořádaného Českým svazem pivovarů a sladoven v Praze.

chmelarstvi-rosa-nahled Žatecké CHMELAŘSTVÍ je největším zpracovatelem chmele v České republice
Žatec (mch) Největší organizací sdružující české a moravské pěstitele chmele je CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec, které rovněž chmel nakoupený od pěstitelů dál zpracovává a prostřednictvím BOHEMIA HOP s ním obchoduje po celém světě. Během posledních let družstvo opustilo tradiční sklady v centru Žatce a přebudovalo veškeré stávající skladové kapacity na chlazené sklady. Vedle toho postavilo pro chmel a chmelové výrobky také nové chlazené skladovací prostory. Nedílnou součástí CHMELAŘSTVÍ je i moderní zpracovatelská linka na výrobu granulí. Za sezónu tady zpracují dvě třetiny sklizně chmele v ČR.

 

Více informací a celé články najdete v tištěném vydání Žateckých novin

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video