Společnost Legios Loco úspěšně roste a má zájem o koupi zkrachovalé lounské vagonky HMS včetně areálu

Redakce 2017-11-14 13:43:00

Společnost Legios Loco představila na mezinárodním veletrhu Trako 2017, který se konal ve dnech 26. – 29. září v polském Gdaňsku, nové reprezentativní železniční nákladní vagony. Jedná se o dvě exkluzivní novinky z vývojového centra společnosti, a sice výsypný vůz Falns 87 m³ určený pro přepravu uhlí a koksu, a cisternový vůz 115 m³ určený pro přepravu zkapalněných ropných plynů.

Veletrh Trako je letos už čtvrtým mezinárodním veletrhem, po Turecku, Mnichově a Ostravě, kde společnost Legios Loco představuje svoji produkci. Polská příležitost je důležitá z vícero důvodů. Trako je největším veletrhem železniční techniky ve střední Evropě a vagonce Legios Loco se současně podařilo nově prosadit na polském trhu s dodávkou dvaceti cisternových vozů se značným potenciálem do budoucna. Na tomto trhu přitom není snadné prosadit se přímo k finálnímu uživateli. Gdaňský veletrh může lounské vagonce otevřít dveře k další spolupráci.
pr-legios33-nahled
Nová polská akvizice je dokladem úspěšného rozvoje společnosti Legios Loco na zahraničních trzích, což dokládají i další dva uzavřené kontrakty v průběhu září letošního roku. Nedávno byl podepsaný kontrakt na dodávku 200 cisternových vozů pro maďarskou společnost Pannonia v objemu 400 milionů korun, přičemž jejich výroba začne koncem listopadu.
Úspěšná akvizice na zahraničním trhu
Aktuálně uzavřeli zástupci společností Legios Loco a Railtrans Wagon smlouvu na zakázku 117 cisternových vozů Zacns 88 m³. Vagony budou dodány v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku a pro obě firmy znamená kontrakt třetí rok vzájemné spolupráce. Společnost Railtrans Wagon je přitom jednou z nejdynamičtěji rostoucích firem v železniční dopravě, a zároveň patří mezi nejlépe hodnocené společnosti na Slovensku.
„Jsem přesvědčen, že vysoké požadavky ze strany zákazníka na kvalitu a včasnost dodávek zvládneme stejně dobře jako při minulých projektech“, uvedl po podpisu smlouvy generální ředitel Legios Loco Petr Vlček.
evropa1-nahled
Legios Loco v letošním roce vyrobí celkem 850 vozů a opraví 1250 vozů. Zakázkově má na příští rok zajištěny kontrakty na 400 vozů v celkovém objemu 850 milionů korun a na první čtvrtletí má vyprodané výrobní kapacity. V letošním roce uvedla na trh tři nové typy vozů, o které rozšířila svoje portfolio, přičemž jen do vývoje a nových technologií v letošním roce investuje 35 milionů korun. O dobré kondici společnosti svědčí i letošní v tuzemských poměrech nadprůměrné zvýšení mezd zaměstnancům o 7,5 procenta.
Stabilní zaměstnavatel
Společnost Legios Loco dává práci se subdodavateli tisíci lidem a je významným a stabilním zaměstnavatelem v celém regionu, jinak složitém na pracovní příležitosti.
Kromě lounského závodu vyrábí ještě v Horním Slavkově a Nymburku a navazuje na dlouholetou tradici všech aktuálně provozovaných výrobních závodů. Pokud se bude výrobní závod Lounech v insolvenčním řízení Heavy Machinery Services prodávat, tak Legios Loco bude určitě usilovat o jeho nákup a udržení zaměstnanců HMS.
Legios Loco je dnes předním evropským výrobcem nákladních železničních vagonů a náhradních dílů s vlastním vývojovým centrem. Zajišťuje současně i opravy a modernizaci železničních vozů a lokomotiv.
Společnost Legios Loco si stále upevňuje pozici na mezinárodním trhu a při zachování tohoto trendu se nemusí se obávat o perspektivu vlastní výroby, ani o budoucnost svých zaměstnanců a na ni navázaných subdodavatelů.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video