Upoutávky na Lounský press č. 40, který vychází ve středu 11. října 2017

Redakce 2017-10-10 12:15:00

Mistryně Evropy z Postoloprt Postoloprty (lus) Jely si pro obhajobu titulu vicemistra Evropy a přivezly titul. Mluvíme o Postoloprtských mažoretkách, které v neděli vybojovaly titul Mistra Evropy na šampionátu v Holandsku.

Začíná velká přeměna Masarykových sadů
Louny (lus) Zpozornět by měli návštěvníci lounského výstaviště. V jeho areálu tento měsíc začínají revitalizační práce, které potrvají dva roky. Velký park u řeky Ohře projde ve dvou etapách úpravami. Jako první přijde na řadu část na levém břehu, práce začnou tento měsíc a podle plánu radnice potrvají do listopadu příštího roku. V letech 2018 a 2019 se má proměnit část na pravém břehu, kde se nachází lounské výstaviště.

Práci nabídne čtyřicet firem
Louny (lus) Čtyřicet zaměstnavatelů nejen z okresu Louny, ale i blízkých průmyslových zón a měst se představí na čtvrteční Burze práce. Burza pracovních příležitostí se opět uskuteční v prostorách Kulturního domu Zastávka v Lounech, a to tento čtvrtek 12. října od 10 do 16 hodin. Akci pořádá kontaktní pracoviště Úřadu práce v Lounech ve spolupráci s pobočkami v Žatci a Podbořanech již potřetí. V minulých letech měla burza podle Vratislava Pražáka, ředitele lounského úřadu práce, velký úspěch jak u zájemců a uchazečů o práci, tak i u vystavujících zaměstnavatelů.

0studentske-volby-nahled U studentů zvítězili Piráti
Louny (lus) Studentské volby, v nichž hlasovalo přes čtyřicet tisíc středoškoláků z celé České republiky, vyhráli s převahou Piráti. Získali 24,5 procenta všech hlasů. Následovalo je hnutí ANO a jen těsně za ním TOP 09. Do Sněmovny by se, pokud by se jednalo o reálné volby, nedostali sociální demokraté, komunisté, ani lidovci.

 

Voličské průkazy můžete získat do 18.října
Okres Louny (lus) Chcete odevzdat svůj hlas v blížících se volbách do Poslanecké Sněmovny České republiky, ale víte, že zrovna nebudete v místě svého trvalého bydliště? Volit můžete i tak. Máte možnost hlasovat na voličský průkaz. Volby se konají ve dnech 20. a 21. října.

0deska-vrchlicky-nahled Dobová fotografie rodného domu básníka Vrchlického
Louny (caj) Z francouzského partnerského města Veneux-Les Sablons čerpala inspiraci Kulturní komise Rady města Louny pro výrobu železného stojanu na umístění historických fotografií v Lounech. Jedna z nich, věnovaná rodnému domu Jaroslava Vrchlického, byla slavnostně odhalena ve středu 4. října.

 

0den-senioru-nahled Mezinárodní den seniorů na Zastávce
Louny (caj) Pavlína Filipovská a Jiří Halekal popřáli ke Dni seniorům začátkem října na sále Kulturního domu Zastávka v Lounech. Pořad byl spojený se Dnem sociálních služeb. Již druhým rokem se organizace ujaly senior klub a lounský domov pro seniory. Na úvod všechny přítomné přivítala Vilma Svobodová, manažerka lounského senior klubu, pár slov přidal i starosta Radovan Šabata a příjemnou zábavu popřála Iva Vildová, vedoucí sociálního odboru.

Tři prodejci porušili zákon
Louny, Ústí nad Labem (lus) Mimořádnou kontrolní akci provedla na lounském výstavišti během výstavy Člověk v přírodě Česká obchodní inspekce Ústeckého kraje (ČOI). Kontroly proběhly tři a byly zaměřené na chovatelské potřeby, stánky s občerstvením a bižuterií. U všech třech kontrolovaných subjektů zjistila porušení zákona o ochraně spotřebitele.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video