Rozhovor s lídrem kandidátky ANO v Chomutově Janem Richterem

Redakce 2017-10-12 09:50:00

Jedničkou na kandidátce do poslanecké sněmovny za hnutí ANO v okrese Chomutov je Jan Richter, který je v současnosti předsedou finančního výboru Ústeckého kraje. V politice se již nějaký pátek angažuje, je předsedou krajského předsednictva hnutí ANO Ústeckého kraje, a nyní by chtěl své zkušenosti posunout dál. Zapálený cestovatel sám o sobě říká, že dělá věci naplno, s maximálním nasazením a umí je dotáhnout vždy do konce, což by chtěl uplatnit i jako poslanec Parlamentu ČR. Za nejdůležitější považuje zejména to, aby ustal odliv obyvatel z našeho kraje a naopak zde posílil zájem o bydlení. Přál by si, aby byl Ústecký kraj zdravým, vzdělaným a bezpečným pro všechny občany, a také cílovou destinací pro turisty z celé ČR i ze zahraničí. Co pro to vše hodlá udělat, prozradil v našem rozhovoru.

Můžete se čtenářům krátce představit?
Jsem naprosto obyčejný člověk, který vystudoval vysokou školu, chodím do zaměstnání, řádně platím daně. Jsem ženatý, otec a dnes i děda, milující svoji rodinu a žiji v krásném královském městě Kadaň.
Proč jste se rozhodl kandidovat?
Kandidovat jsem se rozhodl z důvodu svého dosavadního působení v politice a rád bych své životní zkušenosti úročil při práci poslance. Jsem člověk, který dělá věci naplno a především vše dotahuje do konce. Když jsem se před lety přidal k výzvě Andreje Babiše a zapojil se do aktivit spojených s programem hnutí ANO zjistil jsem, že je tady ještě mnoho práce a rád bych u toho byl aktivní i v nadcházejících letech.
Co se vám v našem kraji nelíbí a proč?
Tato zdánlivě prostá otázka nemá jednoduchou odpověď. Rád bych se zapojil do aktivit ke zlepšení životní úrovně obyvatel Ústeckého kraje, ve kterém, a to velmi rád, žiji přes 25 let.
Víte, co nejvíce vadí obyvatelům našeho kraje?
Myslím si, že našim obyvatelům nejsou lhostejné záležitosti specifické pro jednotlivá města a obce. Některé obtěžuje, že může být poblíž jejich města spalovna, jiným vadí vyloučené lokality, dalším dopravní situace, nedokončené obchvaty měst, sociální systém, možná migrace, absence zdravotnické péče, stav architektonického dědictví v našich městech.
Na co byste se chtěl jako poslanec zaměřit?
S ohledem na mé dosavadní profesní působení bych se rád zaměřil na oblast školství a sociální oblast.
Čím chcete zaujmout voliče?
Voliče chci zaujmout svým bezprostředním chováním a jednáním. Dále tím, že budu pro ně pracovat s maximálním nasazením, nebudu lhát a podvádět. Nikdy v životě jsem se ničeho protiprávního nedopustil a nedopustím. Budu pracovat tak, abych voliče, kteří mi dají důvěru, nikdy nezklamal.
Vaším oborem je školství a speciální pedagogika. Chtěl byste se této oblasti v případě zvolení věnovat i v rámci sněmovny?
Ano, určitě s ohledem na dosavadní zkušenosti.
Co na vaši kandidaturu říká rodina a přátelé?
Moje rodina, ta mě již několik let při mém působení v politice samozřejmě podporuje. Moji nejbližší jsou a vždy budou na prvním místě. Všechny své ambice na politické scéně se svými nejbližšími konzultuji. Přátelé, kteří nevěřili v roce 2011, 2012, dnes uznale pokyvují hlavou, že tomu, čemu od počátku věřím, se snažím maximálně naplňovat.
Čemu se nejraději věnujete ve volném čase?
Ve volném čase, který nemám, se nejraději věnuji rodině a cestování.
Co pro Vás znamená být lídrem (jedničkou) kandidátky za okres Chomutov?
Především je to velká odpovědnost k voličům a sobě samému. Nesmím zklamat ty, kteří mi budou ve volbách věřit a naopak do budoucna získat ty, kteří jsou nerozhodní, anebo sympatizují s jinými politickými seskupeními.
Jakou roli by měl hrát Ústecký kraj v rámci republiky?
Ústecký kraj by měl hrát v rámci České republiky významnou roli a ne jako doposud, kdy je skloňován pouze s nezaměstnaností, vyloučenými lokalitami a s tím související nevzdělaností. Měl by být významnou atraktivní cílovou destinací pro všechny obyvatele České republiky s cílem poznávat zajímavá místa Ústeckého kraje.
Kukátko do soukromí:
Co právě čtete?
Budete se divit, ale jako sběratel předválečné literatury a časopisů, často listuji ve starých časopisech Vpřed a Mladém hlasateli. Celoročně pořádám pár aktivit pro děti a zde hledám náměty.
Jaká je dovolená vašich snů?
Nemám dovolenou snů, každá se mi líbí a to z důvodů, že si odpočinu a něco poznám. Jediné přání mám ještě v tomto životě, vidět parky v USA, ale nevidím to jako dovolenou snů. Mám procestovanou skoro celou Evropu (byl jsem i v takových lokalitách, jako je Makedonie, Bosna, Albánie či Kosovo, letos jsem obytným vozem projel Sicílii …).
Ve které době z minulosti byste chtěl žít?
Určitě tíhnu do období 1. republiky.
Vaše oblíbené jídlo?
Guláš s knedlíkem.
Umíte vařit?
Ano umím. Kromě domova vařím i na táborech a jiných výjezdních aktivitách. Dle hodnocení strávníků prý i dobře.
Váš oblíbený film?
Nemám oblíbený jeden film, jsem sběratel českého filmu, a tak miluji českou scénu filmovou a seriálovou.
Váš oblíbený herec/herečka?
Oblíbený herec je Vladimír Brabec a Radoslav Brzobohatý.
Koho byste pozval na večeři?
Myslím si, že by to měla být zejména moje rodina, kterou kvůli politice občas zanedbávám.
Máte politický vzor?
Nemám politický vzor, ale do politiky jsem vstoupil kvůli osobnosti Andreje Babiše a jeho názorům. Ale přeci jenom vzorů mám několik z politické scény. Až tam budu tak dlouho a mluvit donekonečna o ničem, až budu tak zvaně politicky vyzrálý… tak mi to řekněte, bude čas odejít.
Osobní volební motto kandidáta:
Co tě nezabije, to se tě pokusí zabít znovu.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video