Fotbalový dorost Podbořan stále vede tabulku

Alla Želinská 2017-10-14 00:40:00

Podbořany (až) Fotbalový tým U19 Podbořany celou soutěž 1. třídy st. dorostu hraje ve velkém stylu. Všechny zápasy zatím vyhrál rozdílem třídy a soupeři mají potřebný respekt. Duchcov byl v neděli 24. září velice kvalitní soupeř, ale i tak je Podbořanští po-razili 8:1 (5:0). Ve čtvrtečním vloženém zápase 28. září v Žatci přišla další vysoká výhra – 4:0.

„Na každý zápas jsou naši hráči soustředění a těší se na konfrontaci s jakýmkoliv soupeřem. Výkon našeho týmu ještě ani neodpovídá výsledku. Na rozdíl od zápasu s Duchcovem, který se mi po herní stránce líbil daleko více, jsme měli 16 šancí a padly pouze čtyři branky. V Duchcově jsme měli 12 šancí a padlo 8 branek. Žatec měl velice kvalitního brankáře a my neměli asi svůj den, aby gólový rozdíl byl ještě větší,“ říká trenér dorostu Karel Karas.

Nedělní zápas 1. října s Horním Jiřetínem byl zatím nejtěžší zkouškou podzimního kola. Po zápase se Žatcem čtyři pro tým důležití hráči byli zraněni. Podbořanští tedy museli nastoupit pouze se dvěma náhradníky. Další dva hráči dobírali antibiotika, ale přesto se do zápasu částečně zapojili. I přes tyto problémy domácí udrželi neporazitelnost a hlavou v 89. minutě při standardní situaci rozhodl Jaromír Kerda. 

V sobotu 7. října se Podbořany utkaly s Údlicemi, které do té doby byly také v čele tabulky, a opět výhra. „K zítřejším narozeninám jsem dostal opravdu krásné dárky. Dort od hráčů a poté výhru s Udlicemi. Skóre 3:1 pro nás, a první místo tabulky s plným počtem 21 bodů!” neskrýval radost po sobotním  zápase trenér týmu U-19 Karas.

24. 9. Duchcov – Podbořany 1:8 (0:5)

28. 9. Žatec – Podbořany 0:4 (0:1)

1. 10. Podbořany – Horní Jiřetín 1:0 (0:0)

7. 10. Údlice – Podbořany 1:3 (1:1)

„Hra týmu se dostala do stavu, který jsem si předsevzal a vlastně celou přípravu k němu směřoval. Na trénincích klademe důraz na kvalitní práci obrany a tady je rozdíl oproti minulé sezoně. Vysoké výsledky jdou ruku v ruce s prací kvalitní obrany a brankáře. Když ostatní hráči cítí sílu za sebou, hrají v klidu a dokáží přečíslit a vykombinovat soupeře. To, že góly dát umíme, víme již z předchozích kol. 56 gólů je jasným důkazem. Mám dva nejlepší střelce soutěže a asi budeme mít i nejlepšího brankáře. Pro nás je podzimní kolo v taktice rozdílné v tom, že nechceme inkasovat branky, a to se daří, zatím jeden gól z penalty, druhý ani nevím, jak padl a třetí od Údlic ze hry po menší chybě obrany,” líčí trenér Karas.

Koncepce tréninků týmu U-19 je od začátku stejná, i když se prodloužil tréninkový čas. „Stále trénujeme třikrát týdně, ale tréninkovou jednotku jsme navýšili na zhruba 180 minut. Máme předzápasové a pozápasové tréninky, kde analyzujeme naši hru a připravujeme se takticky na následujícího soupeře. Účast hráčů na trénincích je solidní, i když ne ideální. Na hráčích je vidět oproti jiným týmům fyzická převaha a vlastně síla každého našeho hráče v osobních soubojích. Na práci obrany a speciální herní tréninky mi jezdí pomáhat kamarád a kolega z práce Jirka Opletal a bezpochyby taky zanechal svůj rukopis ve hře. Práce asistenta Martina Kroba a vedení tréninkových jednotek v případné neúčasti trenéra, to vše je u nás takřka automatické. Do týmu se podařilo začlenit zdravotnici Evu Karasovou, tak naše lavička vypadá dokonale,” dodává Karas.

Hráčský kádr zůstává neměnný. „Mám 18 hráčů, z toho jsou dva dlouhodobě zraněni ještě z loňského ročníku, Martin Vostárek a Jaroslav Buben, ti ještě nezačali trénovat a zřejmě už hrát podzimní část nebudou. Jeden z hráčů, David Klán, je po operaci kolena a minimálně měsíc hrát ani trénovat nebude. Takže 16 a z toho 4 s lehčím zraněním ze zápasů, které chce spíše klid a čas na regeneraci. Sám cítím, že je to velké fyzické vypětí, ale s hráči zdravotní stav konzultuji a určitě bych je nenasadil bez jejich souhlasu, nebo souhlasu jejich rodičů. Na zápasy jezdíme zpravidla se 13 hráči, a i to je spíše štěstí, že máme doposud s kým hrát,” dodává Marek Karas.

Hráči dorosteneckého týmu jsou však tak kvalitní, že si je "půjčuje" A tým. „S trenérem A mužstva Milanem Karešem máme vytipováno 5 hráčů pro jejich doplnění. A mužstvo, když to neomezuje naše mistrovská utkání, doplňují nejčastěji dva hráči Jaromír Kerda a Lukáš Turek. Pro náš tým je problém v tom, že při takovém počtu hráčů nemohu dostatečně vypomoci. Horší je ale fakt, že já nemohu doplnit dorost ze star-ších žáků, tak jako to funguje u jiných týmů, a to mi svazuje ruce,” přiznává M. Karas.

Z odehraných sedmi mistrovských zápasů tým U-19 má 21 bodů a až strašidelné skóre 56:3. „To je obrovský dík pro mé hráče a jsem na ně patřičně hrdý. Povedlo se, co jsem si při převzetí dorostu předsevzal: Budeme makat na trénincích a připravíme se tak, že všechny zápasy vyhrajeme,“ je spokojen trenér. Nyní je čeká Krásný Dvůr / Kryry.

Od začátku roku k dnešnímu dni má tým U-19 Podbořan pod vedením Marka Karase odehráno i s přípravou 27 zápasů a z nich jen tři prohry. To je určitě skvělá bilance.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video