Jaroslav Urban získal nejvyšší české pivovarské ocenění

Markéta Chalupová 2017-10-17 09:22:01

Žatec (utz) Dlouholetý vedoucí závodu zpracování chmele – CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec Jaroslav Urban, byl uveden do Síně slávy českého pivovarství a sladařství. Předání nejvyššího českého pivovarského ocenění proběhlo za účasti ministra zemědělství pana Mariana Jurečky 26. září v rámci konání Svatováclavské slavnosti českého piva pořádaného Českým svazem pivovarů a sladoven v Praze.

Jaroslav Urban převzal v Praze prestižní ocenění z rukou ministra zemědělství a předsedy Svazu pivovarů a sladoven pana Františka Šámala v doprovodu rodiny a za potlesku plného sálu českých pivovarníků, kterým kladl na srdce, aby se dál při své práci drželi českých surovin. V rámci slavnostního večera byl do Síně slávy uveden také Jiří Boček, bývalý generální ředitel Budějovického pivovaru. 

„Do Síně slávy českého pivovarství a sladařství jsou každoročně uváděny významné osobnosti pivovarsko-sladařského oboru. Toto nejvyšší ocenění je odměnou těm, kteří svými znalostmi, schopnostmi, vysokou odborností i pracovitostí a morálním příkladem přispěli k tomu, že se pivovarnictví spolu se sladařstvím, chmelařstvím a pěstitelstvím stalo nedílnou součástí společnosti, kultury a profesního věhlasu České republiky,“ říká na adresu letošních oceněných předseda Českého svazu pivovarů a sladoven František Šámal, a dodává: „I přes veškeré technologické pokroky nesmíme zapomínat, že výjimečnou chuť českého piva dělají především lidi.“

Jaroslav Urban nastoupil do tehdejšího oborového podniku CHMELAŘSTVÍ v Žatci roku 1973, kde působil až do svého odchodu do důchodu v roce 2013. Byl iniciátorem výstavby zpracovatelské linky na výrobu granulí typu 45 a 90. Podílel se na budování a otevření Chmelařského muzea. Působil jako předseda Technické komise IHGC, pro kterou vedl jednání v Anglii, Bulharsku, Číně, USA a také Francii. Od roku 1999 je držitelem mezinárodního ocenění Rytíř chmelového řádku.  „Vysoký standard manažerského řízení celého procesu skladování, zpracování a balení chmele prověřený řadou certifikátů, který zavedl J. Urban v rámci CHMELAŘSTVÍ, se stal zárukou pravosti a jakosti u všech nejvýznamnějších světových pivovarských odběratelů a tedy zárukou vynikajícího jména českého chmele na světovém trhu“, řekl Zdeněk Rosa, předseda CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video