Upoutávky na Lounský press č. 41, který vychází ve středu 18. října 2017

2017-10-17 10:27:40


Kontrola hygieniků ukázala hrubé nedostatky restaurace

Louny, Žerotín (lus) Na základě stížnosti spotřebitele provedla Krajská hygienická stanice (KHS) Ústeckého kraje kontrolu v restauraci Minigolf v Lounech. V restauraci jsou nabízena grilovaná masa, uzenina a ryby připravované na roštu, lahůdkářské výrobky vlastní výroby a nápoje.




Chlapec zbil dva školáky, jiný to natáčel

Louny (lus) Nejméně dva týdny budou v blízkosti lounských škol hlídkovat ve větší míře městští strážníci i státní policisté. Důvod je jediný - útok mladíka na skupinku školáků v parku u Základní školy Přemyslovců. Násilná potyčka a video z ní je tématem číslo jedna v Lounech i širokém okolí od začátku minulého týdne, kdy se záznam natočený na mobilní telefon objevil na sociální síti.




Úspěšný holandský víkend

Louny (bab) Holandský víkend, který byl v režii partnerského města Loun Barendrechtu, se uskutečnil na Mírovém náměstí. Na náměstí byly dva stánky s prodejem holandských výrobků, k dostání byly skvělé sýry a různé věci připomínající Holandské království, cibule tulipánů, dřeváky a podobně. Zájem byl také o starou, leč tradiční deskovou hru Sjoalen, volně přeloženo „šoupaná“.




Zájem o burzu práce stoupá

Louny (caj) Čtyřicet firem a nově také tři střední školy se představily uplynulý čtvrtek na Burze práce, kterou v Kulturním domě Zastávka pořádal úřad práce ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Louny. Pro uchazeče o zaměstnání bylo připraveno sedm autobusů, které sváželi nezaměstnané ze Žatce, Podbořan a Postoloprt.




Kdo nevolí, ať nekritizuje

Myslím si, že hlas jedince výsledek voleb nezmění, ale je důležitý. Představme si, že jedna desetina obyvatel České republiky si řekne: ,,můj hlas nic neovlivní, nic nezmění a nemá žádnou cenu chodit k volbám”. Hlasy těchto lidí nabývají významnou hodnotu v celém volebním systému, bohužel si voliči tuto závažnou pravdu vůbec neuvědomují. A po zveřejnění výsledků voleb nadávají na stranu, která vyhrála.



Knihovna získala ocenění za vzdělávací aktivity

Louny, Praha (dak) První říjnový týden je již tradičně svátkem všech knihoven. Ve čtvrtek 5. října se v Zrcadlové kapli pražského Klementina konalo slavnostní předávání cen nejlepším knihovnám. Do Loun také jedna z nich putuje. Za účastni ministra kultury Daniela Hermana a dalších významných představitelů kulturního života převzaly nejlepší české knihovny ocenění za rok 2017.



Výzkum společnosti

Louny (lus) Až do poloviny listopadu budou vybrané domácnosti v Lounech přizvány k účasti na významném vědeckém výzkumu, který přinese dosud neznámé pohledy na společenské vztahy v české společnosti.



Mladý muž po lese bloudil dva dny

Klínovec, Louny (lus) Dvoudenní pátrací akce probíhala v minulých dnech v krušnohorských lesích v okolí Jáchymova a pod Klínovcem. Policisté tam pátrali po šestadvacetiletém postiženém muži z Lounska, který se do tamních lesů vydal houbařit.




Nošení dětí v šátku

Louny (lus) V Klubovně Luna v Lounech se schází maminky, které nosí své děti v šátku. Potkat jste je mohli před týdnem v centru města, které maminky se svými dětmi v šátcích prošly v rámci Mezinárodního týdne nošení dětí.




Titul mistryně ČR ve sportovním aerobiku se vrací do Loun

Louny, Plzeň (ab) Závodnice z Fitness klubu Louny pod vedením trenérky Jitky Hofmannové přivezly z víkendového Mistrovství České republiky, které tentokrát hostila Plzeň, dvě zlaté medaile v nejcennějších kategoriích a další cenná umístění.


Více informací a celé články čtěte v tištěném vydání týdeníku Lounský press



Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video