Čteme s mámou, čteme s tátou, čteme s knihovnou

2017-10-29 00:57:00

Louny (hrb) Tak znělo motto 21. ročníku Týdne knihoven. Této celostátní akci, vyhlašované Svazem knihovníků a informačních pracovníků, patří každý rok první říjnový týden. Lounská knihovna je pravidelným účastníkem. Po celý týden je připravena řada zajímavých akcí. Také dětské oddělení nezapomíná na své návštěvníky. Úterý 3. října patřilo Velkému říjnovému společnému čtení s podtitulem Miloš Macourek dětem. Prostřednictvím čtení, her i zábavných aktivit se předškoláci seznámili s tvorbou tohoto významného spisovatele. Ve středu pak knihovníci na celý den připravili scénické čtení. Nadšeným posluchačům přiblížili knihu Ivy Procházkové Eliáš a babička z vajíčka.

Nezapomněli ani na velké školáky. V pátek se v rámci Maratonu čtení setkali se spisovatelem Ondřejem Horákem, který je zajímavou formou seznámil s knihou Průvodce neklidným územím – Příběhy českého výtvarného umění (1999 – 2015), jejímž je spoluautorem. V sobotu pak zněly dětským oddělením pohádky v angličtině v podání paní Milici Krišan. Pokud se zrovna nečetlo, probíhaly pravidelné knihovnické lekce pro školy.

Týden to byl hektický, avšak spokojené tváře malých i velkých návštěvníků, zájem o čtení i půjčování knih přinesly knihovníkům příjemný pocit z dobře odvedené práce. A proto, pokud někdy zvažujete co s volným časem, neváhejte a navštivte svou knihovnu. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video