Kulturní tipy na prodloužený víkend v okrese Louny

Redakce 2017-11-16 08:38:53

Nechcete se o víkendu nudit doma? Mrkněte na naše kulturní tipy kam vyrazit na Žatecku, Lounsku a Podbořansku.

ŽATECKO 

PÁTEK 17. LISTOPADU 

Digitální kino Žatec:

My little Pony film – animovaná, dobrodružná komedie. Od 17.30 hod.

Liga spravedlnosti 3D (DC Comics) - film režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics o stejnojmenném superhrdinském týmu. Hrají: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot. Od 20 hod. 

Náměstí Žatec: Vzpomínka na 17. listopad 1989 a 1939 – pietní setkání s tichou vzpomínkou a zapalováním svíček, začátek po setmění kolem 17. hodiny. 

 Pivárium Zlatý Chmel Žatec: Duo ToNika. Od 21 hodin. 

SOBOTA 18. LISTOPADU   

Městské divadlo Žatec: Thomas Adés: Anděl zkázy – v sezóně 2017/2018 bude v Met uvedena premiéra opery Thomase Adèse Anděl zkázy, kterou bude dirigovat sám skladatel. Od 18.45 hod. 

Stekník: Setkání geocacherů na zámku Stekník – odstraňování náletových dřevin u výklenkové kaple, vyřezávání staré cesty a čištění studánky, sběr odpadků. Pro všechny zúčastněné je jako odměna připravena prohlídka italských terasovitých zahrad státního zámku Stekník spolu s jedním sklepním prostorem a objektem lehkého opevnění vz. 37. Sraz na návsi. Od 10 hodin. 

Velká Černoc: Nultý Advent – hrázděnka, kostel, náves. Zahájení u centra Fortel, vepřové hody, otevřená hrázděnka s vánoční výzdobou, mše, hudební vystoupení dětí z Velké Černoci a žáků a učitelů ZUŠ Podbořany, rozsvícení vánočního stromu a betlému, losování cen, DJ Karel Fiala. Od 13 hodin. 

NEDĚLE 19. LISTOPADU 

Digitální kino Žatec:

Zahradnictví: Rodinný přítel. Od 15 hod. 

Zahradnictví: Dezertér – druhá kapitola rodinné kroniky Zahradnictví se odehrává na pozadí převratných událostí v letech 1947-1953. Od 17.30 hod. 

Zahradnictví: Nápadník – drama se odehrává na konci 50. let a vypráví o rodinných vztazích poznamenaných válkou a komunistickým převratem. S tragikomickým nadhledem vykresluje generační střet mezi předválečnou a poválečnou generací. Od 20 hod. 

LOUNSKO

PÁTEK 17. LISTOPADU

Kino Svět Louny: Příšerákovi 3D – premiéra ČR. Animovaná rodinná komedie o prokletí, které možná pomůže jedné ne právě spokojené rodince najít štěstí. Také v sobotu a neděli. Od 15 hod. 

Liga spravedlnosti 3D dabing – světová premiéra. Film režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics o stejnojmenném superhrdinském týmu. Akční film. Také v sobotu a neděli. Od 17.30 hod. 

Zahradnictví: Nápadník – premiéra ČR. Třetí kapitola autorského dua Hřebejk – Jarchovský. Také v sobotu a neděli. Od 20 hod. 

Liga spravedlnosti 2D titulky. Také v sobotu. Od 22 hod. 

Kino Domoušice: Já padouch 3 – animovaný film. Od 18 hod. 

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13.30 do 15 hodin. 

Městská sportovní hala Louny: Přijď veslovat – vložená akce konaná den před konáním "Halového triatlonu". Všichni jsou zváni zkusit si veslování na profesionálním trenažéru. Od 14 do 18 hodin. 

Lenešice: Pohádkový lampionový průvod – pro děti s rodiči a občany obce Lenešice. V cíli na náměsti světelná a ohnivá show (18 h). Sraz u Sokolovny v 16.45 hodin. 

Líšťany, knihovna: Líšťanský betlém – přijďte modelovat nové postavičky do betlému nebo dárky pro druhé. Také v pátek 24. 11. Vždy od 17 do 19 hodin. Betlém bude odhalen při rozsvícení vánočního stromku 2. 12. 

Náměstí Louny: Vzpomínka na 17. listopad 1989 a 1939 – pietní setkání s tichou vzpomínkou a zapalováním svíček, začátek po setmění kolem 17. hodiny. 

Restaurace Stromovka Louny: Rockem za svobodu - Deep Purple (Revival Zlín), Aliance Rock (Teplice), Ace (Louny) Hard rock. Od 19 hodin. 

Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež. Od 17 a 20 hod. 

SOBOTA 18. LISTOPADU    

Kino Svět Louny:

My little Pony film – animované dobrodružství. Také v neděli. Od 10 hod. 

Maxinožka – kluk jménem Adam se vydává na dobrodružnou cestu, aby odhalil tajemství svého dávno ztraceného tatínka, jen aby zjistil, že to není nikdo jiný než legendární Lesní muž! Animovaný film. Také v neděli. Od 13 hod. 

Kino Peruc: Bába z ledu – romantické drama. Od 17.30 hod. 

Stromovka Louny: Lounský blešák vol. 1 - prodej, daruj, nakup z druhé ruky! Bleší trh s oblečením, knihami, hračkami a drobnostmi do domácnosti. Provětrej sklep, půdu i skříně a pošli dál nepoužívané věci. Vstup zdarma. Od 10 do 17 hodin. 

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 14.45 do 16.15 hodin. 

Černý kůň – Klub Za zdí Louny: Freebirds – Rock´n´Roll Cover Band Louny – koncert. Od 20 hodin. 

Dělnický dům Cítoliby: Hasičský ples – zve Sbor dobrovolných hasičů Cítoliby. Hraje Traxas. Večer zpříjemní program připravený členy SDH, bohatý bufet a tombola. Od 20 hodin. 

NEDĚLE 19. LISTOPADU 

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13 do 14.30 hodin. 

Zastávka Louny: Pravidelné odpoledne s Lounskou 13. Od 14 hod. 

Loutkové divadlo Louny: Sněhurka a sedm trpaslíků – loutková pohádka. Od 14.30 hod. 

Vrchlického divadlo Louny: Slavíme 14 let! Komentovaná prohlídka výstavy Jiří Bielecki – Formy a linie (18 h), komedie Václava Klapky: Commedia a’la Carte (DK Jirásek Česká Lípa), vítěz 13. ročníku Lounského divadlení (19 h). Od 18 hodin. 

PODBOŘANSKO

PÁTEK 17. LISTOPADU   

Podbořany náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 do 17 hodin. 

SOBOTA 18. LISTOPADU 

Kino Blšany: Mumie – do Egypta za tajemstvím zmizelého města Hamunaptry, pokladem faraónů a Knihou mrtvých se ve variaci na Indiana Jonese vydávají pohledný Rick, krásná egyptoložka Evelyn a její poněkud výstřední bratr Jonathan. Od 17.30 hodin. 

Kulturní dům Vroutek: Koncert Gaia Mesiah. Nečekejte žádný kompromis a čajíček. Čekejte valící se energii! Koncert kapely v rámci turné TeleporTour 2017 s nově připravovanými skladbami. Gaia Mesiah vystoupí v původní sestavě Marka Rybin - zpěv, Santa Morella - kytara, Misha Elektrická - bicí, Josh Stewart - basa. Od 20 hodin. 

NEDĚLE 19. LISTOPADU 

Podbořany, kostel sv. Petra a Pavla: Nedělní bohoslužba. Od 9 hodin. 

  

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video