Obec zřídila účet pro Elišku. Dívence zemřeli oba rodiče, chcete-li pomoci, můžete!

Alla Želinská 2017-11-22 08:42:28

Petrohrad (až) Petrohradští byli v minulém měsíci svědky smutných událostí, kdy místní desetileté dívence Elišce Míkové náhle zemřel tatínek, rodák z Petrohradu Josef Míka a hned o dva dny později maminka Jarmila.

Elišky se ujala polorodá sestra z Prahy, Eliška v Praze nastoupila do školy a začala navštěvovat i chovatelský kroužek.

Teď je Eliška ještě malá, ale postupem času se její zájmy a aktivity budou rozvíjet a finanční nároky na zájmy i vzdělání se budou zvyšovat. Zastupitelé obce Petrohrad se proto rozhodli zřídit sbírkový účet ve prospěch Elišky Míkové.

„Účet je veden u Komerční banky, veškeré bezhotovostní platby jsou nezpoplatněny a obec Petrohrad bude prostřednictvím tohoto účtu hradit výdaje, které jsou vynaloženy v Eliščin prospěch. Proti předkládaným dokladům bude obec hradit výdaje spojené s jejím žitím,“ sdělila starostka obce Jitka Dondová.

Mimo to, že budou výdaje uvolňovány pouze prostřednictvím obce, bude i ta jedenkrát ročně předkládat ke kontrole hospodaření s účtem pověřeným pracovníkům Krajského úřadu Ústeckého kraje.

„V minulých dnech jsme požádali dopisem o příspěvek pro Elišku zastupitele obcí v našem regionu a soukromé podnikatele i firmy. Pokud není ani vám lhostejný osud Elišky, prosíme vás o příspěvek na účet vedený u Komerční banky a.s., pobočka Žatec 115-5640280277 / 0100. Název účtu: OBEC PETROHRAD-Eliška,“ obrací se na veřejnost starostka Petrohradu.

Pokud chcete, aby byl váš příspěvek zveřejněn na internetových stránkách obce, sdělte to prosím písemně na adresu: Obec Petrohrad, 439 85 Petrohrad 146. V případě, že obec Petrohrad neobdrží písemný souhlas s uveřejněním dárce, nebude informaci o dárci zveřejňovat.

„Jménem obce Petrohrad tímto děkujeme všem dárcům, kteří zašlou příspěvek ve prospěch Elišky,“ zní poděkování Jitky Dondové.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video