Festival plný citu a nadšení

Redakce 2011-10-30 00:05:00

Louny – Vrchlického divadlo v Lounech již podeváté přivítalo účastníky festivalu malých divadelních forem Náš svět 2011. Tuto dvoudenní přehlídku pořádá Kamarád – LORM v Žatci, kde se ve středu 19. října uskutečnila první vystoupení, v Lounech to bylo den poté. Přehlídka je určená pro mentálně postižené klienty ústavů soc. péče a i letos mimo domácích účastníků z Loun a Žatce bylo bohaté zastoupení z různých míst Česka. Přijely soubory z Prahy, Kovářské, Tuchořic, Háje u Duchova, Čížkovic, nechyběla ani Mladá Boleslav. Letošní přehlídky se tak zúčastnilo celkem devět souborů a diváci shlédli jedenáct vystoupeních, na kterých se nejen hrálo, ale i tančilo či zpívalo.

Bylo až neuvěřitelné, jak umějí mentálně postižení spoluobčané vyjádřit cit, touhu po lásce, ale i třeba bolest nebo radost. Za to se dostalo všem vystupujícím v Žatci a Lounech nadšeného přijetí a zaslouženého potlesku. Na snímku lounští klienti Denního stacionáře s vystoupením Vím, co chceš.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video