Kam první adventní víkend za kulturou na Lounsku

Redakce 2017-11-30 14:41:00

Nechcete se o víkendu nudit doma? Mrkněte na naše kulturní tipy kam vyrazit na Žatecku, Lounsku a Podbořansku.

ŽATECKO

PÁTEK 1. PROSINCE

Digitální kino Žatec: (20.00) Liga spravedlnosti3D (DC COMICS) – film režiséra Zacka Snydera, natočený na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics o stejnojmenném superhrdinském týmu. Hrají: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot.

Sedmikráska Žatec: Mikulášské odpoledne v Sedmikrásce pro nejmenší. Od 16 hodin.

SOBOTA 2. PROSINCE

Kulturní dům Blažim: Šachový den v Blažimi za podpory společnosti Nemak – 3. ročník šachového turnaje pro mládež – Blažim (turnaj pro mládež r. 2006 a ml., po turnaji simultánka pro všechny). Od 10 hodin.

Náměstí Svobody Žatec: Advent v Žatci – rozsvícení vánočního stromu. Od 9 do 18 h adventní trhy + ukázky dobových řemesel, 14 – 17 adventní běh na náměstí, 15 – 18 h Tvořivé dílny RC Sedmikráska (Nám. Svobody čp. 54), 17 h. oficiální zahájení soutěže Svíčky Yankee Candle, 17.10 – 18.10 The Little Bit Band - orchestr ZUŠ Žatec, 17.30 – 18.30 Ondřej Ruml, 18 – 18.10 rozsvěcení vánočního stromku, betlému a výzdoby města. Od 17 hodin.

Zámek Stekník: Vánoční adventní koncert v zámecké kapli. Od 18 hodin.

NEDĚLE 3. PROSINCE 

Žatec, Jitřenka: Adventní pohádka O třech sněhulácích. Za básničku, písničku anebo jen tak, že byly celý rok hodné, dětem Mikuláš něco na zub nadělí. Od 15 hodin.

Žatec, náměstí Svobody: Advent v Žatci – Krampus show. Průvod čertů, démonů a pekelných bytostí na náměstí Svobody. Těšit se můžete na nové Čerty z Čech i Rakouska. V programu vystoupí Carpatía Castle ( Gothic rock – Most), prodej nových placek v divadle i na náměstí. Adventní trhy od 9 do 18 hodin. Od 16 hodin.

LOUNSKO

PÁTEK 1. PROSINCE

Kino Svět Louny: (17.30) Kvarteto – premiéra ČR. Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nečekaná dobrodružství. Komedie s L. Melníkem, J. Pleslem a B. Polákovou. Také v sobotu a neděli.

(20.00, 22.00) Metallica Quebeck Magnetic – unikátní záznam legendární show. Metallica uvolnila tento záznam výjimečně pro jediný večer na plátna stovky českých kin.

(15.00) Maxinožka - kluk jménem Adam se vydává na dobrodružnou cestu, aby odhalil tajemství svého dávno ztraceného tatínka, jen aby zjistil, že to není nikdo jiný než legendární Lesní muž! Animovaný film. Také v sobotu a neděli.

Kino Domoušice: (18.00) Auta 3 – legendární závoďák Blesk McQueen (v českém znění Richard Krajčo) z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje.

Dělnický dům Cítoliby: Předvánoční dětské odpoledne... a možná přijde i Mikuláš – andělské a pekelné masky vítány. Od 17 hodin.

Cítoliby, kostel sv. Jakuba: Žehnání adventních věnců – na počátku první adventní bohoslužby. Od 18 hodin.

Sokolovna Louny: 1. 12. – Slavnostní akademie k 150. výročí založení TJ Sokol Louny. Mikulášská (od 16.30 – 17.30 hod.), Barbora (18 – 21.30 hod.).  


SOBOTA 2. PROSINCE 

Nový Hrad Jimlín: Adventní setkání na Novém Hradě. Moderuje herec J. Sypal, středověká hudba Krleš, tržiště, ochutnávka středověké kuchyně, živý betlém, andělé na chůdách, loutkové divadlo, kejklíř, ohňová show. Od 10 do 17 hod. 

Hřivice, náves: Rozsvícení vánočního stromu s mikulášskou nadílkou. Od 17 hodin. Vystoupí děti z mateřské školy, nadílka od mikuláše, překvapení, ohňostroj. 

Černčice, u pošty: Rozsvícení vánočního stromu. Pouštění skořápkových lodiček, zdobení perníčků, krájení jablíček, živý betlém. Od 16 hodin.

Líšťany: Rozsvícení vánočního stromu. Vánoční hity, upgradovaný líšťanský betlém, vyhlášení soutěže Líšdýně. Od 17 hodin. 

Penzion na pile Panenský Týnec: Vánoční jarmark – ozdoby, svíčky, šperky, dílnička pro děti ad. Od 10 do 16 hodin.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 16.30 do 18 hodin.

Obec Raná, Ponorka: Rozsvícení stromu a Mikuláš – před obecním úřadem a mikulášská zábava na Ponorce. Od 17 hodin.

Libčeves, před obecním úřadem: Rozsvícení vánočního stromu s moderátorkou Michaelou Dolinovou. Od 14 hodin. 

Restaurace Stromovka Louny: Milan Knížák a Aktual – křest nového CD, speciální host: Umělá hmota a PVO Tribute (Louny). Od 20 hodin.

Mírové náměstí Postoloprty : Vítání adventu: adventní trh na náměstí (13 h.), dětská show Agentury ABEL (15 h.), koncert ZUŠ Postoloprty (16 h.), koncert skupiny Vera & Her People (17 h.), rozsvícení vánočního stromu (18 h.)  

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy. Od 8 do 12 hod.  

Městská knihovna Louny: Pohádky v AJ. Od 10 hod.  

Music bar Za Zdí Louny: TARANTULE (hard rock´n roll Chabařovice) a ACE (hard-rock Louny). Od 20 hod.  

NEDĚLE 3. PROSINCE 

Kostel sv. Mikuláše Louny: Mše svatá – hlavním celebrantem bude generální vikář Mons. ICLic. Mgr. Martin Davídek. Mši svatou doprovodí chrámový sbor. Žehnání adventních věnců, které si přinesete. Po mši svaté přijde Mikuláš s nadílkou pro všechny hodné děti. Od 8.30 hodin.

Poutní kostel Nanebevzetí Panny Marie Dolní Ročov: Mše svatá. Ve 14.30 hodin.

Nový Svět Louny: Mikulášské maškarní dětské odpoledne s bowlingem – přijde čert s Mikulášem a překvapení a vystoupení TK Luna. Každé dítě si může zahrát bowling zdarma. Od 10 do 13 hodin.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13.30 do 15 hodin.

Loutkové divadlo Louny: Mikulášské překvapení a pohádka Jak rozčertit čerta. Od 14.30 hodin.

Louny, náměstí:  Rozsvícení vánočního stromu: 15.15 Morgan (ZUŠ Louny), 16.00 Jakub Machulda, 16.50 proslov starosty a rozsvícení stromu, 17.00 společná koleda, 17.15 Klein´s Vocals, 18.15 Blanka Janečková.  

Městská knihovna Louny: Adventní neděle v knihovně – dílny pro celou rodinu, zvyky a tradice. Od 14 do 17 hod. 

Smolnice, statek čp. 4: Advent – Taťjana Medvecká – umělecký přednes, Igor Tausinger – klavírní improvizace. Od 16 hodin.

Peruc: rozsvícení vánočního stromu a adventní trhy s Magdou Malou. Od 17 hod.

Vrchlického divadlo Louny: KAMIL STŘIHAVKA & LEADERS! - Vánoční koncert v akustickém podání. Od 19 hod.  

Občerstvení v Domku Louny: 3. 12. – Tradiční vánoční trhy. Od 10 do 18 hod.  

Touchovice: Rozsvícení vánočního stromu u kapličky. OD 17 hodin. 


PODBOŘANSKO

PÁTEK 1. PROSINCE

Podbořany náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 do 17 hodin.

Kulturní dům Podbořany: Andělky – vánoční výtvarné dílny Andělky z japonského ručního papíru Washi ve vestibulu kina. Zve Městská knihovna Podbořany ve spolupráci s Kulturním domem a KZMP Postoloprty. Od 9 hodin.

Kulturní dům Lubenec: Vánoční posezení pro seniory – program zajišťuje MŠ, ZŠ a ZUŠ Podbořany (děti z Lubence). Od 14 hodin.

SOBOTA 2. PROSINCE

Městys Nepomyšl: Svatomikulášská pouť a Mikulášský jarmark – 10. ročník. Svatomikulášská poutní mše v kostele sv. Mikulíše (13 h), Hašlerka (14 h), Mikulášská nadílka s Mikulášem, čertem a andělem, kapela Sebranka, Vlasta Horváth (16 h), Standa Hložek (17 h), rozsvícení stromku a ohňostroj s hudbou (17.45), koncert Žihelského sboru v kostele (18 h). Od 13 hodin.

Město Kryry: Adventní slavnost – výstava v ZŠ od 12 do 16 h, kostel otevřen od 14 do 16 h, zpěvačka Klára Kavalerová, výborní muzikanti KytiBoys, zlatička z naší mateřinky, žáci ZŠ Kryry, žáci a učitelé ZUŠ Podbořany. Vánoční trh od 10 hodin, rozsvícení stromu cca v 17 hod. Program od 13 hodin.

Kulturní dům Lubenec: Mikulášská diskotéka pro děti se soutěžemi a interaktivní hrou Čert a Káča, přijde i Mikuláš – kulturní komise obce Lubenec zve všechny děti. Od 15 hodin.

Blšany, náměstí: Zahájení adventu a rozsvícení stromu – vystoupí MŠ Blšany, dětské pěvecké sbory Permoníček Most a Čmeláček Žatec; svařené víno, dětské svařené víno, medovina, vánoční cukroví, perníkové chaloupky, vánoční dekorace, grilovaná klobása s překvapením; vánoční štrudl a perníčky zdarma. Od 16 hodin.

NEDĚLE 3. PROSINCE

Podbořany, kostel sv. Petra a Pavla: Nedělní bohoslužba. Od 9 hodin.

Brody u Krásného Dvora: Mše svatá ke cti sv. Barbory a rozsvícení stromku. Bohoslužbu vede o. Alexander Siudzik (od 11 h), po mši pohoštění. Rozsvěcení stromku v 17 hodin.

Lubenec, náves: Rozsvěcení vánočního stromku na návsi – vepřové hody, vánoční cukroví, perníky, od 12 h hraje skupina Berband, 16 h vystoupení mateřské školy v Lubenci, 16.15 vystoupení dětí ZUŠ Podbořany a Žlutice z Lubence, 16.30 vánoční tanec dětí ZŠ Lubenec, 16.45 společné zpívání koled, 17 h rozsvícení stromu a podávání medoviny. Od 12 hodin.

Podbořany, náměstí: Rozsvícení vánočního stromu – vystoupí děti ZŠ a MŠ, ZUŠ Podbořany, ohňostroj, teplická kapela Jazzvitamin. Náměstí otevře své trhy již v 10 hodin. Hudební program od 13 do 17.30 hodin.

Sokolovna Kryry: Mikuláš – Mikulášská zábava a nadílka pro děti. Od 14 hodin.

Vroutek, náměstí: Adventní jarmark a rozsvícení vánočního stromu – vánoční jarmark, hudební skupina TFC – folk Žatec, vystoupení žáků MŠ a ZŠ Vroutek, čaj, svařák, perníčky, medovina ad. Od 15 hod.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video