Jedničky a nuly ovládly turnaj v piškvorkách v Podbořanech

2017-12-03 01:46:00

Podbořany (jš, lo, až) Pondělí 20. listopadu patřilo na Gymnáziu a SOŠ v Podbořanech oblastnímu turnaji v pIšQworkách, jehož cílem bylo nalézt dva nejlepší týmy, které postoupí do krajského kola soutěže. Celkem se na tomto turnaji sešlo 15 týmů.

Soutěž pIšQworky je historicky největší studentskou soutěží v této taktické hře v České republice. Loni se jí zúčastnilo 31 000 studentů. Oblastnímu kolu v Podbořanech předcházelo 23. října kolo školní, a jelikož pravidla piškvorek jsou jednoduchá, zájem mezi žáky byl veliký. Z řad žáků gymnázia a SOŠ se přihlásilo 71 soutěžících, ze kterých se vytvořilo 13 týmů. Ty se mezi sebou utkaly o postup do oblastního kola. Nálada byla soutěživá a po několika hodinách bylo jasné, kdo postupuje.

Podbořanskou školu nakonec reprezentovalo 8 týmů z řad žáků SOŠ a gymnázia. Za SOŠ to byli Rytíři, Habaďůři, Albíni a Mimoni. Za gymnázium bojovali Kvartáni, Bezejmenní, Kamp a Piškoráci. Zbývající týmy reprezentovaly školy ze Žatce a Loun. Po úvodní prezentaci bylo patnáct týmů rozlosováno do čtyř skupin.

Zatímco ve skupinách A a B probíhaly natolik vyrovnané zápasy, že muselo dojít k prvním z mnoha rozstřelů, ve skupinách C a D byla situace jednodušší. Nakonec ze skupiny A do play off postoupili Rytíři a Chmatáci, ze skupiny B postoupili Zlouni společně s Kvartány. Ve skupině C byla situace jasná, dominovali 101010 bez ztráty postupového bodu. Do play-off je doprovázeli Bagři. Ve skupině D ztratila Prťata pouze jeden postupový bod, s nimi postoupili Albíni.

V prvním střetnutí play-off zazářili Bagři, kteří rozdrtili Prťata. Napínavá situace nastala při střetnutí mezi Chmatáky a Kvartány, kterým se podařilo remizovat. Vzájemný duel nerozhodl o postupujícím a bylo přistoupeno k druhému rozstřelu, ten těsně rozhodl ve prospěch Chmatáků. Do souboje o zlatou až bramborovou pozici se dostaly týmy Zlouni, Chmatáci, 101010 a Bagři.

Na každém účastníkovi bylo vidět, že se ještě nechce jít učit a chce zůstat co nejdéle, bohužel na stupních vítězů není dostatek pozic pro všechny. Do finále se vynesl tým jedniček a nul společně se Zlouny. Oba týmy postupují do krajského kola, ale na prvním místě mohl skončit pouze jeden, a to 101010. O třetí pozici se utkali Bagři a Chmatáci. Na třetí místo se dostali Bagři.

Celkové výsledky:

1. místo: 101010 (Gymnázium Žatec) ve složení Martin Trégl, Ondřej Pohoriljak, Pavel Truong, Ludvík Hrončo, Štěpán Henrych

2. místo: Zlouni (OA a SOŠ generála Františka Fajtla Louny) ve složení Jan Danko, David Kolár, Radek Svoboda, Petr Kolovratník, Jaroslav Ledvinka

3. místo: Bagři (Gymnázium Václava Hlavatého Louny) ve složení Šimon Pichert, Marek Jirman, Jaroslav Kozumplík, Ondřej Mišák, Jan Parpel

Ve více než stovce turnajů v pIšQworkách do 24. listopadu poměřilo síly přes 1350 přihlášených týmů. Z krajských kol vzešlo celkem 24 vítězných týmů z České republiky i ze Slovenska, které se utkají o titul středoškolského mistra v piškvorkách 8. prosince na Fakultě sociálních studií MU v Brně.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video