Kulturní tipy: kam vyrazit v okrese Louny

2017-12-15 10:11:00

Podívejte se do našich tipů a naplánujte si svůj víkendový program.

ŽATECKO

PÁTEK 15. PROSINCE 

Bývalé papírny Žatec: Vánoční jarmark – dekorace, košíky, keramika, šperky, svíčky, tvořivé dílny, včelí produkty, koření, perníčky, trdelníky a mnoho dalšího. Od 10 do 17 hod. V sobotu od 13 do 17 hod. 

Sedmikráska Žatec: Tradice a Vánoce – posezení v Sedmikrásce s koledami, tradicemi, vánočním cukroví. Od 16 hodin. 

Kapucínský klášter Žatec: Adventní sborový koncert - zpívají všechny sbory ZUŠ a také Žatecký příležitostní sbor. Od 18 hodin. 

Městská knihovna Žatec: Předvánoční nocování s knihovnou – v Sedmikrásce (nám. Svobody 150). Pro čtenáře knihovny od 6 do 14 let. Od 19 hodin do soboty 9 hodin. 

SOBOTA 16. PROSINCE  

Radíčeves kostel. sv. Václava: Andělský advent v Radíčevsi – zve Spolek pro obnovu a oživení kostela sv. Václava v Radíčevsi. Varhanní preludium, dětský pěvecký sbor MŠ Alergo. Živý betlém ZŠ P. Bezruče, strom splněných přání, andělské překvapení, Fler jarmark. Od 16 hodin. 

Městské divadlo Žatec: Vánoční koncert J. J. Ryba – Česká mše vánoční „Hej mistře!“. Dvacetipětičlenný Ústecký komorní orchestr a jeho sólisté hrají slavné operní, operetní a filmové skladby a nejznámější českou vánoční mši od J. J. Ryby. Zpívají: E. Boháčková (soprán), L. Jarolímková-Schutzová (alt), P. Machát (tenor) a M. Matoušek (bas). Sóla: P. Tašev (housle), L. Čajka (saxofon). Diriguje Jiří Knotte. Od 16 a 19 hod. 

Restaurace Chaloupka Žatec (na Slavoji): 14. ročník vánočního koncertu Live Hardcore. Akci za podpory města Žatec pořádá místní kapela Beautiful Cafillery, která výtěžek ze vstupného opět předá organizaci Kamarád Lorm. Kromě pořádající kapely na akci vystoupí Perfecitizen (blastcore Praha), Louty (punk rock Štětí) a No Sem (hardcore Klášterec nad Ohří). Od 20 hodin. 

Pivárium Zlatý Chmel Žatec: Hraje DJ Ivan. Od 21 hodin. 

NEDĚLE 17. PROSINCE 

Městské divadlo Žatec: Dva sněhuláci o vánocích (Liduščino divadlo) – dva sněhuláci začnou chránit chaloupku před čertem, který tu chce zkazit Vánoce. Od 15 hod. 

Zlatý Chmel Žatec: Vánoční diskotéka pro děti. Od 16 hodin. 

Kostel Všech svatých Libočany: Adventní koncert Žateckého přiležitostního sboru. Od 17 hodin. 

LOUNSKO 

PÁTEK 15. PROSINCE 

Kino Domoušice: Hurvínek a kouzelné muzeum – legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Od 18 hod. 

Vrchlického divadlo Louny: Sportovní vánoční vystoupení juniorského Fitness klubu. Od 17 hod. 

Kino Postoloprty: Postoloprtsko na starých pohlednicích - druhý díl úspěšné akce promítání historických pohledů sběratele Radka Kose, tentokrát zaměřený na okolí města Postoloprty. Od 16 hod. 

Výškov, společenská místnost v Domě s chráněnými byty pro seniory: Posezení s dechovkou – občerstvení zajištěno. Jsou zváni všichni senioři z Výškova a Počerad. Od 17 hodin. 

Kostel CČSH Louny: Už to zvoní, už to cinká – varhanní koncert žáků ZUŠ Louny. Od 17 hod. 

SOBOTA 16. PROSINCE 

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy. Od 8 do 12 hod. 

Oblastní muzeum Louny: Vánoce v muzeu – hudba, soutěže pro děti, středověké vaření piva, flašinetář, koledy na chůdách, kouzelník, kejklíř, ohňová show, prodejní trhy ad. Od 10 do 17 hod. 

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: Za Ježíškem do Betléma - Divadlo Martina Holečka a Zdeňka Lukesle uvádí veselou pohádku pro předvánoční dobu. Od 10 hod. 

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13.30 do 15 hodin. 

Radonice: Adventní setkání a jarmark. Vystoupí místní děti a pěvecký sbor Kvítek. Nakonec bude odhalena zrekonstruovaná socha sv. Linharta. Od 14 hod. 

Klubovna Luna Louny: Pohádka o rybáři a rybce, aneb kdo chce moc, nemá nic. Od 15 hod. 

Cítoliby, kostel. sv. Jakuba Většího: Adventní koncert – po mši svaté, která začíná v 17 hodin. Účinkuje sbor Kvítek Louny. Od 18 hodin.

Music bar Za Zdí Louny: Dicko´brass (keltský rock). Od 20 hod. 

NEDĚLE 17. PROSINCE 

Nádraží ČD Louny: Betlémské světlo (13.20 hod. na hl. nádraží, 13.32 Louny střed). 

Oblastní muzeum Louny: Šmodrchání lampiček. Od 13 do 16 hod., od 14.14 do 16 hod. Betlémské světlo v muzeu. 

Loutkové divadlo Louny: Vánoční pohádka – hrají lounští loutkáři. Od 14.30 hod. 

Vrchlického divadlo Louny: Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční – se sólisty Veronikou Studenou, Renatou Friedlovou, Miroslavem Sochrem a Petrem Novotným zpívá Vilémovský pěvecký sbor za doprovodu Komorního dechového orchestru ZUŠ Louny pod taktovkou Jaromíra Laksy. Slovem provází Milena Syrovátková. Od 18 hod. 

PODBOŘANSKO 

PÁTEK 15. PROSINCE    

1. Česká společnost Podbořany: Angličtina pro děti – každý pátek. Od 15.15 hodin. 

Kino Podbořany: Válka o planetu opic – akční sci-fi drama začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Od 19.30 hod. 

Zámek Krásný Dvůr: Třídní houslový koncert žáků ZUŠ Žatec. Od 16.30 hodin. 

SOBOTA 16. PROSINCE 

Podbořany: Advent v Německu – výlet do Annaberg-Buchholz a Ehrenfriedersdorfu, partnerského města Podbořan. Odjezd autobusem z Podbořan (vlakové nádraží Podbořany) v 8.30 hodin. 

DDM Podbořany: Den her a soutěží. Od 10 do 16 hodin.

Stebno, kostel sv. Jana Křtitele: Vánoční koncert – vystoupí pěvecký sbor Anonym z Chomutova, doprovodná akce – výstava stebenských betlémů. Zve osadní výbor Stebna. Od 16.30 hodin.

Blšany, kostel sv. Michaela Archanděla: Adventní koncert Žateckého příležitostního sboru. Zahajovací řeč pronese otec Alexander Siudzik. Zve AK Blšany 94. Od 17 hodin. 

Kino Blšany: Valerian a město tisíce planet – Valerian (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevigne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Od 17.30 hodin. 

Kulturní dům Lubenec: Adventní koncert žesťového kvintetu teplické filharmonie Five Brass se swingovými melodiemi navíc. Zve kulturní komise obce. Od 18 hodin. 

NEDĚLE 17. PROSINCE 

1. Česká společnost Podbořany: Vánoční posezení klubu Rebeka Podbořansko – náhradní rodiny a všichni zájemci o pěstounskou péči. Zdobení stromečku a perníčků, vánoční dílnička pro děti, vánoční tajenka pro velké i malé, koledy, teplý voňavý punč. Od 15 hodin.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video