Na vernisáž výstavy přišel Mikuláš s čertem a andělem

2017-12-16 01:17:00

Výstava prací žáků výtvarného oboru pod vedení Jindřišky Riedlové „Vánoce“ byla zahájena vernisáží v úterý 5. prosince v Základní umělecké škole Louny. Vernisáž zahájila J. Riedlová, ředitelka školy a ještě před kulturní vložkou přišel do sálu Mikuláš s čertem a andělem. Když čert nenašel mezi přítomnými dětmi, ani dospělými nikoho zlobivého, koho by si odnesl do pekla, přinesli pro všechny přítomné občerstvení v podobě spousty ovoce od firmy OZ Brázda Žatec,s.r.o. Mikuláš pak pokračoval do všech oddělení Kolečka předškoláků.

Na vernisáži pak dvě vánoční písně Daniela Dobiáše spolu zazpívali Eliška Drbohlavová a Jaroslav Parma, žáci učitelky Marcely Brýdové.

Inspirací celé výtvarné řady, na které žáci pracovali, byla výstava ve Vánočním domě v Karlových Varech, kterou žáci navštívili v říjnu. Pak kreslili, malovali, modelovali, stříhali, vytvářeli kompozice, vyráběli vánoční řetězy a ozdoby, ale také vyráběli krásné anděly sami ze sebe a fotili se. Již při vchodu do školy vánoční výzdoba upoutá všechny, kdo do budovy vstoupí. Ve foyer školy stojí velký vánoční strom nazdobený krásnými romantickými andělíčky, které vyrobili žáci pod vedením učitelky Soni Racety. Borovici pro školu zajistilo město Louny.

Součástí výstavy je také sborník skladeb „Lounská čtyřka“, který škola vydala v listopadu a patří do školního projektu „K čemu slunce, když není den?“ podpořeného MŠMT a Státní fondem kultury ČR. Autory not jsou žáci oboru skladba Tomáš Formánek, Jan Libus, Lubomír Musil a Tadeáš Racety pod vedením učitele Filipa Stejskala. Žáci výtvarného oboru nakreslili do notového sešitu ilustrace.

Výstava ve foyer a v sále školy potrvá do konce roku. Přijďte se podívat. Jindřiška Riedlová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video